reteta de la Veronica
-ulei de masline
-4 fileuri de piept de pui taiate bucatele
-150 g orez cu bob lung,merge perfect si cu 100g
-1 patrunjel radacina
-1 pastarnac
-2 morcovi rasi
-patrujel verde tocat
-1 lingurita de cimbru uscat
-1/2 l de supa de pui
-250 g rosii tocat din conserva
-1 cutie ciuperci din conserva
-6 ardei rosii si galbeni grasi
-1 ceapa
-sare,piper
-1 ceasca vin rosu

morcovii razuiti si ceapa tocata fin se pun la calit in uleiul de masline.

se adauga pieptul de pui cubulete:

si se lasa la prajit pina-si schimba culoarea,paoi adaugam vinul(eu personal data viitoare voi pune vina alb,nu mi-a placut ca si-a schimbat carnea in lila culoarea :))

separat am pus orezul la fiert in supa si dupa 5 min am pus ciupercutele:

carnea se condimenteaza cu sare,piper,adaugam verdeata tocata iar orezul se lasa pina scade toata apa si s-a umflat bine de tot.apoi se amesteca cele 2 compozitii:

jumatatile de ardei se vor umple cu ajutorul unei linguri si se vor aseza in tava pregatita cu hartie de copt:

am acoperit tava cu folie de aluminiu si am lasat-o o ora la 180 grade.ultimele 10min am indepartat folia pentru a prinde o crusta frumoasa ardeii.

noi i-am servit cu smantana si paine proaspata de casa dar se poate face si un sos de rosii cu verdeata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu