luni, 18 februarie 2008

rulada taraneasca din carne tocata

reteta de aici:


pentru 6 portii:

1 pituta veche
1 ceapa mare
1 catel usturoi
2 morcovi
1 fir praz
sare,piper
2-3 linguri unt
900g carne tocata
2-3 oua
sunculita afumata felii
sare,piper,verdeata tocata

carnea tocata se amesteca cu ouale,condimente,verdeata,paine inmuiata in apa si stoarsa bine:


separat in uleiul sau untul incins se calesc morcovii taiati felii,prazul inele,ceapa si usturoiul:

se intinde pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei carnea in forma dreptunghiulara si la unul din capetele inguste se pune umplutura:


se ruleaza strans cu ajutorul foliei:


se imbraca in feliile de bacon:

si se pune in tava,la cuptor primele 45min acoperita cu folia(cam 200 grdae) apoi alte 15 fara,reducand putin si temperatura cuptorului:

se lasa sa se racoreasca putin apoi se taie felii cu un cutit ascutit:

se poate servi ca atare la aperitiv sau cu o garnitura la alegere.eu le-am servit-o cu mancare scazuta de spanac .

2 comentarii:

  1. nu suntem noi mari fani ai carnii tocate dar asta chiar ne-a placut,am scapat si putin mai mult piper si a iesit delicioasa!

    RăspundețiȘtergere