luni, 18 februarie 2008

tarta cu visine si fulgi crocanti

reteta de aici:




aluat de baza:

150g faina
100g zahar
1ou
100g unt

umplutura:

1 borcan compot visine
40g amidon

firimituri:
150g faina
100g zahar
100g unt
1plic zahar vanilat
putina scortisoara/eu nu am avut sa pun

se amesteca toate ingredientele pt aluat:


si coca rezultata:


se inveleste in folie alimentara si se da la rece 30min


intre timp ne ocupam de umplutura:oprim 4 linguri din zeama de compot pe care o amestecam cu amidonul.restul de suc si visinele le punem pe foc si apoi cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon:
fierbem pina are consistenta unei budinci.lasam sa se racoreasca cateva minute pina punem aluatul in forma de tarta unsa si pudrata cu faina si-l intepam cu furculita de mai multe ori:

punem deasupra visinele:

amestecam cele 3 ingrediente pt firimituri si le prasaram deasupra:

se pune la cuptor tarta pentru 35-40min,eu ultimele 5min am lasat numai rezistenta de jos:

se taie RECE.

4 comentarii:

  1. asa-i,merita sa o incerci daca-ti plac visinele.e genul de praji dulce acrisoara ce merge de minune la cafeluta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am o reteta asemanatoare, doar ca in loc de compot pun gem (orice fel) insa cu gem de gutui este absolut minunata si se face repejor. Denumirea e Crostata si intr-adevar e tare buna! Arata cam asa ->
    AICI

    RăspundețiȘtergere
  3. vai ce bine arata Crostata ta.trebuie sa o incerc si eu,mereu am cate un borcan de dulceata inceput care zace in frigider.pacat ca aici gemul de gutui este Raritate,nu am vazut de cumparat in magazine.

    RăspundețiȘtergere