vineri, 29 februarie 2008

tort cu visine si crema de nuci





tortuletul l-am facut pentru prietenul nostru care a avut sustinerea proiectului de diploma si azi,dupa ce tot stresul a trecut facem party :)

reteta de aici:

pentru aluat:

4 oua
4 linguri apa rece
180g zahar
180g faina
1 plic praf de copt
125g nuci macinate

umplutura si decor:

250g quark
200ml smantana dulce,pt frisca
2-3 foi gelatina(reteta nu cere,dar eu am pus pt siguranta)
70g zahar
125g nuci
1 compot visine
1plic glazuta transparenta pt tarte

se separa ouale.albusul se bate spuma tare:

galbenusurile,nucile,zaharul si cele 4 linguri de apa se mixeaza:


se adauga peste albusuri si omogenizam:


apoi faina+praful de copt:

si compozitia rezultata:

am pus-o in tava de tort pregatita cu hartie:

si am copt la 180 grade pina cand a trecut testul scobitorii(vreo 20min)



pentru crema am mixat intr-un castron branza,nucile macinate,zaharul si am adaugat cele 3 foi gelatina (imnuiate in apa si stoarse apoi dizolvate in 3 linguri suc mere fierbinte):


se bate smantana bine:

si se amesteca cu crema de branza:

se toarna peste blatul in jurul caruia am pus inelul de tort.visinele se pun in sita pentru 2-3 ore si sucul se pastreaza.se pun apoi peste crema:



se prepara glazura cu 250ml suc asa cum scrie in indicatiile de pe plic si se toarna peste fructe:


se lasa la rece cateva ore bune apoi se indeparteaza inelul

cum merge tortuletul in deplasare sectiune nu am dar voi reveni cu impresii dupa ce-l voi degusta .

4 comentarii:

  1. Miha cum arata.. :(( vreau si eu o feliutza.. plizzzz :P

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, de martisor !!! Acum....capat si eu o feliuta ? Va pup !

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc de urare ginette.din pacate nu a ramas nimic,s-a devorat imediat!!!

    RăspundețiȘtergere