vineri, 18 aprilie 2008

briose dospite cu mac


este de fapt aluat de cozonac,la care i-am dat eu o forma mai frumusica:



pt aluat:
1 cub drojdie
125ml lapte
375g faina
80g zahar
1 ou
60g unt

umplutura:
125ml lapte
100g unt
250g mac macinat
100g zahar(daca va place dulce,puteti pune 150)


aluatul l-am framantat la MP:

apoi lasat la dospit:

intre timp ne ocupam de umplutura:punem laptele,zaharul si untul la fiert,


cand incepe sa clocoteasca turnam macul,amestecam de 2-3 ori si dupa 1 min luam deoparte

intindem foia de aluat potrivit de gros,punem umplutura:

rulam,ascunzand capetele inauntru:

apoi taiam felii:

pe care le punem in tava de muffins cu hartiute:


ungem cu galbenus+lapte:
si coacem la foc potrivit:


sunt pufoase si se pot incalzi a doua zi la MU.

Un comentariu: