miercuri, 31 august 2011

inimioare cu umplutura de mac







da da ...din nou mac,dar ne place asa de mult!le puteti umple insa si cu mere,nutella sau nuci.


aluat:
-325g faina
-125g crema de branza sau branza dulce
-100ml lapte
-75ml ulei plante
-80g zahar
-1 plic praf de copt

umplutura:
-150g mac macinat
-80g zahar(sau dupa gust)
-putin lapte

din ingredientele scrise se framanta ul aluat care se va intinde pe masa usor infainata.nu trebuie sa fie lipicios si sa se prinda de maini.la nevoie mai adaugati 1-2 linguri faina.se decupeaza cu forma de inimioare:



pentru umplutura macul amestecat cu zaharul se opareste cu laptele fierbinte.am avut lapte de 2 degete intr-un pahar...sa zicem 50ml,nu trebuie sa fie lichid amestecul,altfel va curge.

se pun in tava pregatita cu hartie de copt inimioarele si se dau la cuptor vreo 25-30min,la 175 grade cu ventilatie.


se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
sper ca v-au facut cu ochiul sa le incercati.daca nu avetio forma aceasta le puteti taia cu gura unui pahar ,suprapune cate 2 si apasa bine marginile cu dintii furculitei.

o zi frumoasa sa aveti!

8 comentarii:

  1. Am auzit de mac si am sosit! Salvez reteta si le voi face si eu ...ador macul ca si tine.
    ciao..o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune, bune inimioarele.. dar imi place maxim si formita! de unde ai gasit? pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. ciao nicoleta,abia astept sa-mi spui cum ti se par.spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  4. formele le-am luat acum muuuuuuuult timp de la tchibo dar stateau intr-un sertar ca prima data cand le-am folosit a fost dezastru.acum le-am mai dat o sansa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte mult imi place macul.Sunt bune.Te astept pe la mine Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. dragute inmioarele.sunt sigura ca si gustul e pe masura aspectului.o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. o zi frumoasa si tie sarah.sunt tare bune inimioarele!

    RăspundețiȘtergere