vineri, 2 septembrie 2011

crumble cu pere si migdale




am vazut pe foarte multe bloguri si site-uri retete de crumble.am zis sa incerc si eu ca tot aveam niste pere care incepeau sa se innegreasca si era timpul sa fie folosite.

-500g pere
-1 lamaie
-100g zahar brun
-140g faina
-85g unt
-60g migdale feliate


perele curatate de coaja se taie bucati si pun in forma ce va merge la cuptor.eu am folist 2 mai micute.se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se inegri.
separat amestecam zaharul cu faina,untul si fulgii de migdale.se formeaza firimituri care se presara peste fructe:


se dau formele la cuptorul preincalzit la 185grade si se lasa pentru aprox 25min,sa prinda culoare:

se serveste simplu:

cald sau rece ori impreuna cu inghetata sau sos de vanilie asa cum am incercat noi.este delicios!!!!

sa aveti un sfarsit de saptamana frumos!!!!


.

10 comentarii:

  1. Super bun! eu ii fac aluat si-l dau pe razatoare.. sau cum ai facut tu, da-i pun pesmet si nuca macinata.. oricum..e grozav.. Si poti participa la provocarea lunii septembrie ca perele rulles.. luna asta! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte faine.am vazut si varianta cu prune.sigur voi incerca .o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaai cum arata.Cred ca sunt grozave,nu-i asa?Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. antonina voi incerca si cu nuci,suna bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. sarah si eu mi-am propus sa o incerc,dupa ce maya mi-a facut pofta cu ea!

    RăspundețiȘtergere
  6. da da e buna dau si se face si foarte repede!
    week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela, stiu ca e foarte gustos acest desert, 'crumble' cu diverse fructe, dar mai ales cu mere este de fapt un desert traditional englezesc, foarte popular. Se serveste cu un fel de budinca mai rara, 'custard' sau cu inghetata de vanilie. Poti sa incerci! xx

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela, foarte frumos blogul tau. Cred ca e prima data cand intru, dar imi place ce vad :) Asa ca te adaug la blogroll. Si m-as bucura mult sa participi cu reteta asta la provocarea lunii. Ai aici detalii http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

    RăspundețiȘtergere