Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 noiembrie 2007

pui cu legume


un pui de 1,5 kg
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi verzi
4 rosii
6 cepe
100 ml vin alb sec
6 linguri ulei masline
verdeata, sare, piper
1cana supa

Se taie puiul bucati, se condimenteaza cu sare,piper si se rumeneste in tigaia cu ulei,se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit.
Ardeii se coc in acest timp si se taie fasii, rosiile se taie cuburi, ceapa se toaca marunt.se adauga mai intai ceapa la carne,cand aceasta s-a rumenit usor se pun ardeii si rosiile,putina supa de pui si se fierbe totul acoperit pentru 20min.
se serveste cu garnitura de orez sau cartofi.

salata de orez cu ton


250/300g de orez( orez care nu se lipeste la fiert) fiert in apa cu sare, se amesteca cu 3 sau 4 rosii taiate cuburi,o cutie de ton in ulei (tonul se sfarima cu furculita si se adauga impreuna cu uleiul),eventual putin piper.
amestecati bine pentru ca uleiul sa intre in orez,altfel e cam sec.


Prajitura cu iaurt si visine


reteta mamei,excelenta,ne-o face mereu cand mergem acasa :)

1 paharel de iaurt simplu,
1 pahar iaurt cu zahar
4 oua,
1 plic de praf de copt.
4 paharele (de iaurt) cu faina,
1 paharel (de iaurt) cu ulei.

visine

Intr-un bol se pune iaurtul cu galbenusurile si se freaca bine. se adauga zaharul (in ploaie), faina, praful de copt si uleiul. Separat se bat bine albusurile. Se incorporeaza si ele in restul compozitiei si se amesteca totul foarte bine.
Se pregateste tava, se unge cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza cu faina. Se incalzeste cuptorul la 180grade.
Cand compozitia este gata se toarna in forma pregatita dinainte si se pune la cuptor timp de 10 min;se presara apoi visinele si se mai coace inca 30-40 minute.


cornulete cu smantana si gem




150g unt moale,la temperatura camerei
250g smantana acra
1 ou
5 linguri zahar
putina drojdie uscata
o priza sare
faina cat cuprinde

dulceata pt umplutura

se amesteca toate ingredientele pina rezulta o coca fina:

coca se imparte in 2-3 bucati,se intind cercuri si se taie raze pe care se pune cate un varf lingurita dulceata.ruleaza si se pun in tava cu folie de copt.


se coc la foc potrivit si reci se dau prin zahar pudra.

cozonac german cu umplutura de mere si stafide


pentru aluat:
1 cub drojdie proaspata
100g zahar
1/8l lapte
500g faina
sare cat luam intre degete
1ou
175g unt
250g quark
coaja rasa de lamaie

pt umplutura:
500g mere
150g stafide
2linguri zeama lamaie
75g nuci tocate
50g zahar
1/2 lingura scortisoara

aluatul l-am facut la MP,prg Normal si l-am lasat la dospit,pina si-a dublat volumul.
pentru umplutura merele se taie cuburi,se sropesc cu zeama de lamaie si se pun impreuna cu stafidele,nucile si zaharul si scortisoara 2 min la dinstuit.se lasa sa se raceasca.
se intinde din aluat un dreptunghi 20x30cm si se pune umplutura la mijloc.se aduc capete spre mijloc si se suprapun usor.se coace cozonacul la 175 grade pentru o ora.rece se unge cu unt fierbinte si pudreaza cu zahar.

bagels cu ceapa si cascaval

reteta de aici:




sunt deliciosi la micul dejun:

150ml lapte
25g drojdie
25ml ulei
1lingura zahar
sare
3 cepe verzi
2oua
300g faina
120g cascaval ras

din lapte,drojdie,1ou,ulei,zahar,sare,faina am facut un aluat pe care l-am lasat 15-20min la dospit.apoi am amestecat 75g cascaval si ceapa verde tocata in aluat,am mai framantat putin si l-am lasat iar 25 min la dospit.l-am impartit in 9 parti egale,am facut o gaurain mijlocul fiecarei bile de aluat.



am pus o cratita cu apa la fiert si am pus bilele inauntru,cam 2-3 min.




le-am lasat la stors pe un gratar.i-am pus in tava,uns cu galbenus,presarat ceva susan deasupra



si i-am copt 25min.

se servesc simpli sau umpluti.

muffins cu biscuiti


150g biscuiti cu unt
100g martipan
150g faina
1ou
1plic praf de copt
125g zahar
100ml ulei
200g iaurt simplu
125ml limonada acidulata(bitter lemon)

6 biscuiti se opresc pentru decor,restul se toca marunt.se mixeaza oul,martipanul cu zaharul, iaurtul,uleiul si limonada.se adauga faina,praful de copt,biscuitii maruntiti si se omogenizeaza.se pune compozitia in forma de muffins si se coace 25 min.rece se decoreaza cu glazura si biscuiti.

pina-colada muffins



reteta de aici:



190g faina
1 plic praf copt
50g nuca kokos
1 ou
250g ananas din conserva
120g zahar brun
80g ulei floarea soarelui
250g iaurt
2 linguri pina colada lichior


se amesteca oul cu zaharul si uleiul,se adauga iaurtul,nuca de kokos si lichiorul:


apoi faina cu praful de copt si ananasul bucati mici.


se pun in formele pregatite cu hartiute



si se coc 20-25 min.