-3 pulpe de pui
-1 ardei gras rosu
-2 cepe
-4 catei usturoi
-3 rosii fara pielita
-3 morcovi mai marisori
-350-400ml supa pui(sau apa+knorr pui)
-patrunjel verde tocat
-1 lingurita faina alba
in 2 linguri ulei am calit intai carnea pina s-a albit,am adaugat ceapa si usturoiul tocate apoi am pus ardeiul cubulete si dupa cateva minute morocvii felii subtiri.am lasat putin sa se dinstuie si am adaugat rosiile tocate,supa.am fiert pe foc mioc.spre final sare,piper,verdeata tocata si am legat sosul cu faina cernuta.am servit cu piure de cartofi.
marți, 13 noiembrie 2007
pulpe de pui cu ardei si morcovi,la tigaie
Publicat de
mihaela
la
20:04
0
comentarii
mancare de cartofi cu sos de rosii,pentru post
8 cartofi mai mari
2 cepe
2 ardei grasi
3 linguri ulei
400ml supa de legume
sare,piper,arpagic verde tocat
75 ml sos de rosii
3 linguri ulei rapita
se toaca cepele marunt si se pun la calit in uleiul incins:
se adauga cartofii felii si se lasa cateva minute:
apoi ardeii fasii:
se lasa sa se dinstuie cateva minute si apoi se stinge totul cu supa:
turnam si sosul de rosii:
la final se condimenteaza cu sare,piper si se adauga verdeata tocata:
se serveste imediat.
Publicat de
mihaela
la
17:30
2
comentarii
chec cu gris si ciocolata
reteta de aici:
200g unt,la temperatura camerei
200g zahar
4 oua
250g gris
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
125g faina
3 lingurite cacao
50g nuci tocate mai mare
150ml lapte caldut
125g fulgi de ciocolataouale ,zaharul,zaharul vanilat si untul se mixeaza foarte bine:
se adauga laptele caldut si mixam din nou,apoi nucile tocate(ale mele erau fin macinate):
apoi faina,grisul,praful de copt,cacao:
se mixeaza din nou.la final incorporam si stropii de ciocolata:
compozitia se toarna in forma unsa si pudrata cu faina:
se coace 1h la 180 grade,cuptorul incalzit dinainte:
rece se pudreaza cu zahar si se taie felii.
este foarte pufos!!
Publicat de
mihaela
la
11:17
0
comentarii
luni, 12 noiembrie 2007
sos cu ardei si carne tocata
500g carne tocata mixta
1 ceapa mare
3 catei usturoi
cate 1 ardei gras rosu,galben,verde
1 doza ciuperci intregi
300 ml rosii pasate
sare,piper,chili,verdeata tocata
3 linguri ulei masline
carnea se pune la preajit in ulei si nu se amesteca prea mult,pentru a ramane buchete legate.se adauga apoi ceapa,usturoiul,ciupercile si ardeii tocati si se dinstuie impreuna.se toarna sosul de rosii si 100ml apa se lasa pina scade la consisteanta dorita.se condimenteaza totul cu sare,piper,chili si se adauga verdeta tocata.se poate servi cu paste,orez sau cartofi.
nota:am adaugat la final un piept de pui fiert in supa si taiat bucatele mici ca sa scap de el din frigider.
Publicat de
mihaela
la
18:24
0
comentarii
ghiveci de pui cu masline
1 pui intreg,taiat bucati sau 1 kg pulpe,taiate in 2
5 cepe
2 morcovi
100g masline verzi
2-3 catei usturoi
3-4 rosii in suc
250 ml vin alb
sare,piper,3linguri ulei masline
verdeata tocata
in uleiul incins se calesc bucatile de carne,se stinge totul cu vin si se lasa sa se evapore.se toaca ceapa marunt si se adauga,apou usturoiul,morcovii felii si rosiile cuburi cu tot cu suc.se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 10-15 min sa se dinstuie.se adauga apoi o canitza mica de apa si se pune din nou capacul.spre final punem maslinele,verdeata si condimentele.lasam sa mai dea 1-2 clocote si tragem mancarea deoparte.se serveste cu paine proaspata de casa sau cu garnitura de orez.
Publicat de
mihaela
la
13:14
4
comentarii
Prajitura la tava cu stafide si smantana
aluat:
500g faina
1 cub drojdie
1 priza sare
75g zahar
100g unt
250ml lapte caldut
umplutura:
2pachete budinca vanilie
80g zahar
1l lapte
3oua
500g smantana groasa
50g zahar
250g stafide
aluatul l-am pregatit la Mp,apoi l-am lasat la dospit,intr-un loc acoperit.
pentru umplutura:se fierbe o budinca din lapte,80g zahar si se lasa sa se racoreasca.apoi se amesteca cu smantana,ouale si 50g zahar.se adauga la final stafidele.se intinde aluatul in tava mare de aragaz si toarna compozitia de smantana deasupra.se coace la foc potrivit 45 min.rece se pudreaza cu zahar.
Publicat de
mihaela
la
12:57
1 comentarii
triunghiuri cu mere si martipan
reteta inspirata de aici:
ingrediente:
2 pachete foetaj
8 mere
200g martipan(am pus numai 100g)
5 linguri zahar
1 lingura scortisoara
1ou
2linguri smantana dulcemerele curate de coaja si razuite se storc bine de zeama apoi se amesteca cu martipanul ras,scortisoara,zaharul
foetajul se taie patrate,se ung marginile cu albus batut si pune umplutura.
se acopera cu jumatate din patrat si se apasa cu furculita marginile.se pun triunghiurile in tava pregatita cu hartie de copt si se ung cu smantana.se presara fulgi de migdale.eu din lipsa am pus zahar brun.se coc in cuptorul dinainte incalzit,la 190-200 grade.
reci se pot pudra si cu zahar.
Publicat de
mihaela
la
11:48
2
comentarii
painici simple pentru dejun
aluat:
350g faina
200ml lapte
3 linguri ulei floarea soarelui
1 lingura zahar brun
1 cub drojdie proaspata
1 lingurita rasa sare
pentru deasupra:
1lingura faina
aluatul l-am facut la Mp,prg de aluat si dupa ce a dospit l-am impartit in 7 bucati,le-am dat forma rotunda si cu un cutit ascutit am facut o taietura in mijloc.am pus bilele de aluat pe tava cu hartie de copt,am presarat faina si le-am lasat din nou 35-40min la dopit.apoi le-am copt in cuptorul dinainte incalzit,la 200 grade.
Publicat de
mihaela
la
11:38
0
comentarii