Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 8 mai 2013

dovlecei in crusta de parmezan






-3 dovlecei

aluat:
-250ml bere
-2 oua
-75ml smantana lichida
-50g parmezan razuit
-sare,piper
-aprox 200g faina  integrala + 1 lingura faina normala

-ulei pentru prajit

se spala bine dovleceii si se taie cu feliatorul  in bucati de 6-7 mm grosime.se sareaza si lasa 30min deoparte.
 


 pregatim aluatul mixand ouale intregi cu berea ,smantana,faina,sare si piper iar la final parmezanul razuit pe partea mica.se pune uleiul la incins,se trec feliile de dovlecel prin aluat si se prajesc pe ambele parti.




se scot pe hartie absorbanta de bucatarie si se servesc cu sos de usturoi.

joi, 2 mai 2013

cozonac "floare" cu nuca si ciocolata

e vremea cozonacilor,precis ati inceput sa ii framantati si lasati la dospit.asta am facut si eu azi si a iesit minunatia aceasta de cozonac, pe care o vom avea pe masa de sarbatoare!





aluat:
-1 cub drojdie
-120ml lapte
-120g zahar
-1 varf cutit sare
-100g unt
-550g faina
-coaja rasa de portocala
-4 oua

umplutura:
-200g nuci macinate
-1 ou
-1 ciocolata cu lapte
-2 linguri lapte

uns:
-1 galbenus
-1 lingura iaurt


aluatul l-am framantat la KA si poi lasat 1h la dospit.


se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 4 bucati.se pregateste umplutura:nuca macinata se amesteca cu zahar dupa gust,ciocolata topita,oul si laptele.

fiecare bucata de aluat se intinde in forma dreptunghiulara si pune umplutura:



se ruleaza strans si se taie capetele.apoi fiecare bucata se taie in 4 ,ca in foto:



se tapeteaza cu hartie o forma de tort si se aranjeaza,mai intai pe margine triunghiurile de aluat si la mijloc marginile:



se lasa inca 20min la dospit,se unge cu galbenusul amestecat cu iaurtul si se coace la foc potrivit,vreo ora.se lasa sa se raceasca complet.



tortul iepurasului,cu zmeura si crema fina









de azi gospodinele incep sa intre in febra pregatirilor pentru sarbatoarea de pasti.
daca inca nu ati hotarat ce tort sa pregatiti, poate va inspira acesta :)

blat:
-5 oua
-125g zahar
-160g faina
-2 linguri cacao
-4 linguri ulei
-1 plic praf de copt

crema1:
-2 budinci vanilie
-600ml lapte
-100g zahar
-200g unt
-cateva linguri lichior ciocolata
-125g zmeura

crema2:
-300ml frisca
-1 plic intaritor frisca
-2 linguri zahar pudra

decor:
-fistic macinat
-morcovi din martipan





se unge si tapeteaza cu faina forma de 26cm pentru tort.
se mixeaza ouale intregi cu zaharul si uleiul,se adauga faina,cacao si praful de copt.compozitia obtinuta se toarna in forma si se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 25min.se lasa sa se raceasca complet si se taie in 2.

pentru crema:
 se pune laptele la fiert.se amesteca praful de budinca impreuna cu zaharul si cateva linguri lapte si se toarna peste laptele din cratita amestecand continuu pina cand se leaga compozitia.se opreste focul si in crema fierbinte se pune untul cubulete,pe rand amestecand pina se incorporeaza.
se insiropeaza blatul de jos cu putin lichior si se pune jumatate din crema fierbinte.deasupra zmeura proaspata si restul cremei de budinca:





se aseaza capacul tortului.se lasa sa se raceasca 3 ore.separat se bate frisca cu zaharul pudra si intaritorul si se pune peste tort.se decoreaza cu figurile din martipan si fisticul macinat.



tortul se da la rece cel putin 4 ore apoi se indeparteaza inelul din jurul lui.

miercuri, 1 mai 2013

drob vegetarian cu ciuperci si zucchini

poate mai sunt si alti cititori ai blogului care la fel ca mine au renuntat la carne."drobul" acesta este pentru noi si pot spune ca este delicios.


-400g ciuperci
-3 oua
-1 ceapa mare
-2 catei usturoi
-1 zucchini
-sare,piper,2 linguri pesmet
-1 pateu mic vegetal

deasupra:
-2 oua
-2 linguri smantana
-2 linguri parmezan razuit

ciupercile se  toaca imreuna cu ceapa si cu usturoiul,zucchini se razuieste pe partea mare si se pun la calit in 2 linguri ulei masline.se lasa pina scade tot lichidul apoi se dau deoparte si se lasa sa se raceasca complet.
ouale se mixeaza cu pateul si pesmetul,sare,piper si adaugam compozitia de ciuperci.

turnam amestecul in tava de chec( cel mai bine este sa folositi o tava normala tapetata cu hartie de copt)



deasupra se toarna ouale batute cu smantana si parmezanul razuit :




si se da tava la cuptor pentru 60-70min la 190 grade:



se lasa sa se raceasca complet inainte de a scoate drobul din forma.

 


se taie felii.


marți, 30 aprilie 2013

rulada din albus cu crema de branza

cu siguranta vor ramane albusuri de la pregatirea cozonacilor si le puteti folosi pregatind aceasta rulada delicioasa.



-8 albusuri
-8 linguri zahar
-50g unt
-175g migdale macinate
-2 linguri faina
-1 plic praf de copt

umplutura:
-200g smantana grasa
-250g crema de branza,quark
-1 plic gelatina instant
-5 linguri zahar
-capsuni

glazura:
-1 ciocolata topita
-1 lingura ulei floarea soarelui






albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul pus cate putin,untul topit si usor racit si la final restul migdalele,faina si praful de copt.
se toarna in tava mare de aragaz pregatita cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 15-18min:




se rastoarna pe prosop,se indeparteaza hartia de copt si ruleaza strans.lasam sa se raceasca complet.pentru crema mixam crema de branza cu smantana si zaharul,adaugam gelatina si lasam 5 min.intindem crema peste foaia de rulada,punem fructele cubulete si rulam.




dam la rece 2-3 ore apoi turnam deasupra glazura de ciocolata.

luni, 29 aprilie 2013

spaghete cu leurda si rosii

am descoperit leurda anul trecut cand era aproape pe terminate sezonul ei si mi-a placut foarte mult.
iar acum, ca tot se gasete in mai toate magazinele de cumparat ,mi-am propus sa profit de ea .




-200g leurda
-1 ceapa mica
-2 linguri ulei masline
-50ml supa
-200ml smantana
-cateva rosii mici
-parmezan
-sare,piper
-paste fainoase

spaghetele se pun la fiert in apa pina cand sunt al dente.
separat ceapa fin tocata se caleste in  uleiul de masline la foc mic.se adauga supa si se fierbe pina cand lichidul s-a evaporat si ceapa este moale.adaugamrosiile si  leurda spalata grob tocata, si o lasam 4-5 minute pina cand se inmoaie putin si isi pierde din volum,la fel ca spanacul.adaugam smantana,dam un clocot si punem condimentele.

servim cu paste si parmezan





saratele "urechi de iepuras"




1 mai bate la usa,va fi zi libera si ne vom intalni cu prietenii ,in gradina .saratelele acestea sunt excelente langa berea rece,pina se incinge gratarul si se pot pregati cu cateva zile inainte.

aluat:
-200g unt
-225g feta
-2 galbenusuri
-6 linguri lapte
-1 plic praf de copt
-100g faina integrala
-275g faina alba

se razuieste feta si se amesteca impreuna cu laptele,untul cubulete,praful de copt si faina.se formeaza o bila care se lasa 30min la odihnit.se taie felii din care se modeleaza cate un snur si la final saratelele.




se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt si se ung cu galbenus+1 lingura lapte.se coc la 185 grade vreo 20min.

duminică, 28 aprilie 2013

tort cu quark si capac de iaurt-pt diabetici

azi avem in vizita o prietena a carei fetita are diabet si asa mi-a venit ideea de a scrie pe blog si o reteta adresata celor care au aceasta boala.tortul acesta li se adreseaza lor,in primul rand.




voi scrie si cantitatea de zahar,pentru cei care vor sa-l faca in varianta normala.






blat:
-75g unt
-30g indulcitor(50g zahar)pudra
-125g faina
-1 plic praf de copt
-2 linguri apa rece
-1 priza sare

crema de branza:
-750g quark
-1 plic budinca vanilie
-60g indulcitor(100g zahar)
-4 oua
-coaja rasa a unei lamai netratate

crema de iaurt
-1 kg iaurt cu continut redus de grasime
-1 lingura indulcitor lichid(100g zahar)
-coaja de lamaie
-12 foi gelatina

se amesteca untul cubulete cu indulcitorul,apa,faina,praful de copt si sarea.aluatul rezultat se intinde in tava de tort(26cm) unsa si pudrata cu faina.separat se mixeaza quark-ul cu indulcitorul,ouale intregi,praful de budinca si coaja rasa de la jumatate de lamaie.se  toarna amestecul peste foaie si se coace la 185 grade pentru aprox 1h.
se lasa sa se raceasca tortul complet si se scoate din forma.se aseaza pe platoul de servit si se pune inelul de tort in jurul prajiturii.

se pune gelatina intr-un castron cu apa pentru 5 min.se amesteca apoi cu cateva linguri apa fierbinte si cu 4-5 linguri iaurt.
separat se mixeaza iaurtul cu indulcitorul,coaja de lamaie si compozitia de gelatina.se toarna peste blat si se lasa 4-5 ore la rece sau cel mai bine peste noapte.



se deocoreaza dupa pofta!