am primit din romania frunze de varza murata si numai cand le-am vazut mi s-a facut pofta de sarmalute.asa ca azi m-am pus la treaba:
500g carne tocata amestec porc+vita
1 morcov
2 cepe
sare,piper,leustean
125g sunculita afumata,fin tocata
350ml sos rosii pasate
120g orez
condiment de sarmalute(merge si fara)
foi de varza murata
am amestecat intr-un castron carnea tocata,orezul,sunculita tocata marunt,sare,piper,verdeturi,morcovul si ceapa rase pe partea mare de la razatoare si jumatate din plicul de amestec pt sarmalute:
si frunzele se taie in jumatate daca sunt mari:
si aici compozitia:
si ne apucam de impachetat:
prima a facut-o mama sa pot face eu poze :))
prima e gata:
intr-o forma rezistenta la cuptor am pus cateva frunze rupte pe fund si apoi sarmalutele impachetate,una langa alta:
si le-am dat la cuptor,la foc potrivit:
daca va plac cu mai mult sos se poate adauga mai multa apa.
pofta mare!
Wow, ce bine arata!
RăspundețiȘtergereflori ma bucur ca ai trecut pe aici.
RăspundețiȘtergeremai am foi de varza pentru inca o tura de sarmalute si vreau sa incerc si varianta de post acum.