miercuri, 16 ianuarie 2008

paine in forma de strugure

reteta este delicioasa,aluatul se lucreaza prfect,trebuie numai rabdare sa ai sa te joci cu el.


reteta adrianei-nicoleta

- 500 gr faina
- 250 ml lapte(am pus lapte batut)
- 25g drojdie
- 10 gr zahar
- 10 gr ulei
- 1 ou
- o lingurita de sare

aluatul l-am facut la MP si l-am lasat la dospit:


apoi l-am impartit in bucatele de max 25g si le-am dat forma rutunda,le-am pus in tava cu hartie de copt:

matei se trezise intre timp asa ca joaca nu a mai putut continua.din restul de aluat am facut cateva impletituri de paine.l-am lsat inca 10min la dospit si apoi l-am dat la cuptor ,la 180 grade.

paine realizata de adriana are la baza 8 gogoloaie si asa voi incerca si eu data viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu