duminică, 27 ianuarie 2008

prajitura cu visine si firimituri cu scortisoara





aluat:
500g faina
200ml lapte
1 cub drojdie proaspata
putina sare
60g zahar
50g unt moale
2 oua
coaja razuita a unei lamai

umplutura:
2 borcane compot visine
50g piscoturi faramitate(am pus gris)

firimituri:
150g unt
150g zahar
220g faina
scortisoara

aluatul l-am framantat la Mp apoi l-am lasat 45min la dospit:

visinele se lasa intr-o sita sa se stoarca bine,eu le-am pus de seara.
pt firimituri am framantat untul rece cu zaharul si faina:

apoi se adauga scortisoara:

aluatul dospit se intinde in tava(32x37cm)tapetata cu hartie de copt,se inteapa cu o furculita:

se presara piscoturile faramitate(grisul in cazul meu) si se pun fructele:

apoi firimiturile:

se coace la 185 grade pentru 40-45min:

se lasa sa se raceasca si serveste cu un mot de frisca.noi am servit-o simpla,la cafea.

Un comentariu: