reteta de la Denissa
1 pachet de unt 250 gr
200 gr smantana groasa
2 oua
1 lingura sare
1 pachetel drojdie (50 gr)
650 gr faina
cascaval razuit
1galbenus+1lingura smantana groasa
Se amesteca putin ingredientele pana se dizolva drojdia.Se pune faina si se framanta in continuare.Aluatul care se rezulta nu e nici moale nici tare.
Se intinde aluatul , se unge cu ou, se rade cascaval.Se apasa putin cu sucitorul,se taie:
Se coc la 200 de grade cam 15 minute vedeti voi dupa culoare.
Pur si simplu ador saratelele, de altfel orice gustari sarate. Iti multumesc pt reteta. Rezultatul final e imbietor. Il voi savura cat de curand :)
RăspundețiȘtergerelore ma bucur ca iti fac cu ochiul.
RăspundețiȘtergeresi noua ne-au placut mult,mai ales fluturasul meu a tot "furat" cate una.
O intrebare inainte de cumparaturi :):ai folosit drojdie uscata la pliculet sau normala?
RăspundețiȘtergeream folosit drojdie proaspata,un cubulet are 45g in germania.
RăspundețiȘtergerespor la treaba!
Mihaela sa stii ca am facut saratelele tale putin modificate si au iesit f bine. Cuptorul clasic mi-e cam distrus saracul :) asa ca le-am facut la microunde. Au iesit f crocante si delicioase!
RăspundețiȘtergerelore nu m-as fi gandit vreodata ca merg saratele facute la MU.ma bucur ca v-au placut!
RăspundețiȘtergerefoarte bune! si foarte rapide. multumim :)
RăspundețiȘtergereBuna Miha,
RăspundețiȘtergereAm facut si de cateva ori bune aceste saratele, mi-au iesit foarte bune, doar ca am adaugat telemea in aluat, iar sotului meu ii plac foarte mult.
Am postat si eu reteta de saratele la mine pe blog. Sper ca e ok.
Te pup,
Mira