sâmbătă, 26 ianuarie 2008

saratele cu cascaval



reteta de la Denissa

1 pachet de unt 250 gr
200 gr smantana groasa
2 oua
1 lingura sare
1 pachetel drojdie (50 gr)
650 gr faina

cascaval razuit
1galbenus+1lingura smantana groasa

Se topeste putin untul la MO se pune smantana, ouale, sarea, drojdia.


Se amesteca putin ingredientele pana se dizolva drojdia.Se pune faina si se framanta in continuare.Aluatul care se rezulta nu e nici moale nici tare.


Se intinde aluatul , se unge cu ou, se rade cascaval.Se apasa putin cu sucitorul,se taie:





Se coc la 200 de grade cam 15 minute vedeti voi dupa culoare.

8 comentarii:

  1. Pur si simplu ador saratelele, de altfel orice gustari sarate. Iti multumesc pt reteta. Rezultatul final e imbietor. Il voi savura cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere
  2. lore ma bucur ca iti fac cu ochiul.
    si noua ne-au placut mult,mai ales fluturasul meu a tot "furat" cate una.

    RăspundețiȘtergere
  3. O intrebare inainte de cumparaturi :):ai folosit drojdie uscata la pliculet sau normala?

    RăspundețiȘtergere
  4. am folosit drojdie proaspata,un cubulet are 45g in germania.
    spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihaela sa stii ca am facut saratelele tale putin modificate si au iesit f bine. Cuptorul clasic mi-e cam distrus saracul :) asa ca le-am facut la microunde. Au iesit f crocante si delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  6. lore nu m-as fi gandit vreodata ca merg saratele facute la MU.ma bucur ca v-au placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte bune! si foarte rapide. multumim :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Miha,

    Am facut si de cateva ori bune aceste saratele, mi-au iesit foarte bune, doar ca am adaugat telemea in aluat, iar sotului meu ii plac foarte mult.

    Am postat si eu reteta de saratele la mine pe blog. Sper ca e ok.

    Te pup,
    Mira

    RăspundețiȘtergere