marți, 26 august 2008

paine taraneasca cu tarate si faina de secara



aluat 1
50g drojdie
250ml apa
150g faina(jumatate grau,jumatate secara)
se amesteca si lasa 24h la temp camerei

aluat 2:
350ml apa
2 lingurite sare
2linguri ulei
200g faina secara
50g tarate
400g faina alba grau
1 lingurita zahar

se amesteca aluatul rezultat in prima zi cu restul ingredientelor.eu am framantat si dospit la MP.se formeaza 2 paini sau numai una,se aseaza in tava cu hartie de copt:

si se da la cuptor aprox 1h.rece se feliaza.

4 comentarii:

  1. Mama mea facea paine asa.Buna mai era cu branza de capra si rosii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela, aluatul final nu se mai lasa deloc la dospit ? se introduce direct in cuptor si atat ?

    RăspundețiȘtergere
  3. ioana am scris ca l-am framantat si dopsit la masina de paine.este programul acela care la mine framanta 15min si dopseste o ora jumate.deci l-am folosit gata dospit.fara nu ar merge!

    RăspundețiȘtergere
  4. cu branza si rosii e o minune painica aceasta!

    RăspundețiȘtergere