luni, 15 septembrie 2008

Strudel cu gem de coacaze salbatice si branza

350g branza(quark+urda)
35-40g zahar
3 oua
1 borcan mic gem de coacaze salbatice
1 buc.foetaj proaspat
50g amarettini(pricomigdale)


* Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca bine - cu mixerul - galbenusurile cu zaharul si se adauga - pe rand - branza de vaci si albusurile batute spuma.
* Se-ncinge cuptorul la 200gr..
* Se pune la mijlocul aluatului umplutura de branza (lasand libere marginile circa 5 cm). Peste branza se presara biscuitii sfaramati.


* Se acopera cu un strat de gem, se pliaza laturile lungi ale aluatului peste umplutura, dupa care se ruleaza aluatul usor, cu ajutorul unui servet si se aseaza - cu lipitura in jos - pe o tava tapetata cu hartie pentru copt.


* se coace circa 45 de minute in cuptorul incins.rece se feliaza.

Un comentariu:

  1. Foarte fain e strudelul asta, Miha! L-am vazut pe culi si voiam sa te intreb se poate si fara pricomigdale? Sau alea ii dau vreun gust aparte?

    RăspundețiȘtergere