zilele acestea am gasit caise destul de ieftine la un magazin rusesc.si cum nimic nu se compara cu dulceata de caise facuta in casa,am purces la treaba.
-2 kg caise
-1 kg zahar
-zeama unei lamai
fructele se spala si se scot samburii.se pun impreuna cu zaharul intr-un castron si lasa de seara pina dimineata:
se ia o cratita de teflon si se pun la fiert fructele si sucul lasat+cel de lamaie,la foc domol,amestecand cam la 20min:
borcanele spalate(au iesit 4 si putin) se pun la sterilizat in cuptorul incins,pentru 25min apoi se lasa sa se racoreasca.dulceata fierbinte am pus-o in borcane,le-am infiletat si pus cu capacul in jos pina s-au racit:
la micul dejun cu unt si paine de casa .....o minune.inca nu am gasit aici o dulceata de caise cumparat care sa o poata egala.
edit:
daca tot suntem in romania in vacanta am profitat si anul acesta (2011) de caisele gasite la tarani in piata si am mai facut o tura de dulceata:
astept si piersicile acum sa fac cateva borcane si de dulceata de piesici.
.
ce bine arata ....
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta!
Tare-mi mai place dulceata de caise!
te asteapta un premiu la mine pe blog!
RăspundețiȘtergereHo,
RăspundețiȘtergerede ce nu folosesti zaharul de la Dr. Oetcker, 2:1; in 5 minute ai facut totul.
Cristina
nu folosesc acest zahar pt ca-mi place sa fac dupa metoda asta imbatranita a mamei si bunicii mele.
RăspundețiȘtergereIncearca te rog gemurile de la firma D'arbo (firma austriaca) , mai aes cele cu 75% fruct, sunt bestiale.
RăspundețiȘtergereCristina
credeti ca e mai buna ciorba cu oase sau cu carne macra?
RăspundețiȘtergereBuna,Mihaela! tocmai am terminat de facut dulceata;nu pot sa-ti zic decat ca e o bunatate;nu ma mai satur de gustat,nici eu ,nici fetitele mele. Iti multumesc!
RăspundețiȘtergerelarisa ma bucur tare mult.si noua ne place la nebunie dulceata de casa,mai ales cea de zmeura si caise.
RăspundețiȘtergere