marți, 16 martie 2010

taleri cu budinca si afine




prajiturele fine si aromate care merg de minune langa cafeluta de dimineata.trebuie musai sa le incercati si sa va convingeti.

aluat:
-325g faina
-1 plic praf de copt
-1 ou
-6 linguri ulei plante(nu masline)
-6 linguri lapte
-150g quark(sau alta crema de branza,nesarata)
-70g zahar

umplutura:
-1 plic budinca vanilie
-300ml lapte
-100g miere
-100g quark

1 compot afine


inainte de toate ne ocupam de umplutura.fierbem budinca cu laptele si mierea si lasam sa se raceasca.apoi incorporam quark-ul.

amestecam intr-o bol ingredientele pentru aluat pina obtinem o coca omogena:

intindem pe masa usor infainata aluatul intr-o foaie potrivit de groasa si taiem cercuri cu gura unei cani de lapte:

le asezam in tava tapetata,punem pe fiecare cate o lingura de budinca si ceva fructe din compot:

se coc la 175 grade,pentru 30-35min.se lasa sa se raceasca si se pastreaza intr-o cutie de plastic ,cu capac.asa raman proaspeti si pufosi 3-4 zile.

9 comentarii:

  1. Foarte apetisanti talerii.Am sa-i incerc cu siguranta.o zi frumoasa in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Faine.
    Cred ca merg si cu branza de vaci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata deliciosi acesti taleri!! E prima oara cand aud de acest termen;;)..Din ce zona provine reteta?
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. micule sunt convinsa ca vor fi pe gustul vostru.

    RăspundețiȘtergere
  5. diana merg si cu branza de vaci,asa cum se gaseste in romania,aici e prea zemoasa,nu ar sta compozitia pe blat.

    RăspundețiȘtergere
  6. m.t aluatul acesta cu crema de branza l-am intilnit in mai multe retete germane,prin carti sau reviste.compozitia de deasupra am "creeat-O" eu cu ce aveam la indemana prin bucatarie.
    cat despre termenul de "taleri"...sunt monede si mi s-a parut un titlu potrivit :))) pt creatia mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Te admir tare mult, iti urmaresc blogul si salivez la fiecare reteta :D. Cred ca ai maini fermecate de stii sa faci asa bunatati! :)

    RăspundețiȘtergere