joi, 22 aprilie 2010

prajiturele cu capsuni si crusta de migdale







aluat:
-250g faina
-50g zahar
-1 plic praf de copt
-125g unt
-1 plic finesse portocala de la dr.oetker
-1ou

deasupra:
-500g capsuni proaspete
-150g unt
-70g amarettini(biscuiti cu migdale)
-100g migdale feliate
-100g miere
-50ml smantana de frisca
-50g nuci macinate fin

se amesteca ingredientele pentru aluat intr-un castron.se intinde apoi aluatul intr-o tava micuta,pregatita cu hartie de copt si se inteapa de mai multe ori cu furculita.capsunile taiate felii se aseaza peste:

intr-o cratita punem la topit untul,impreuna cu mierea si smantana,lasam pe foc pina cand incepe sa clocoteasca apoi adaugam migdalele felii,amarettini zdrobiti si nuca macinata fin.mai dam 1-2 clocote amestecand continuu pina cand compozitia s-a ingrosat usor.o turnam asa fierbinte peste capsuni:


coacem in jur de 35-40min,ultimele acoperind tava cu o hartie.se lasa sa se raceasca complet si se scoate din tava.se taie felii.

7 comentarii:

  1. buna imi place foarte mult blogul tau si il citesc zi de zi te-ar interesa un link exchange cu blogul meu www.filmesubtitrate.info?
    adresa mea de mail este filmesubtitrate.info@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o combinatie reusita de capsuni si migdale.
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am descoperit blogul tau si am sa-l vizitez mai des, sa ma inspir din retetele tale! Doamne, cred ca mi-ar lua o viata intreaga sa le fac pe toate! Dar nu-i nimic, incercarea moarte n-are!! Multumesc ca imi urmaresti si tu blogul! Te trec si eu pe lista mea de bloguri cu bunatati ;-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa prajiturica!Te astept cu un premiu la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  5. mihaela e delicioasa prajiturica si e super combinatia

    RăspundețiȘtergere
  6. O combinatie excelenta,si foarte reusita,arata super,brava!i-ti doresc un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere