joi, 27 mai 2010

tort cu nuci


nu pot spune decat un singur cuvant:DELICIOS!!!!!

blat:
-6 albusuri
-150g zahar
-200g nuci prajite macinate
-3 linguri(nu cu varf) faina
-1plic praf de copt

crema:
-6 linguri zahar
-200g unt
-6 galbenusuri
-200g nuca prajita macinata

pt blat batem albusul spuma tare si apoi adaugam zaharul(pudra in cazul meu).batem in continuare si cand zaharul s-a topit punem nucile,faina si praful de copt si amestecam usor cu lingura de lemn.coacem in forma de tort pregatita cu hartie de copt.

lasam sa se coaca la foc potrivit(180grade) pina cand trece testul scobitorii.indepartam inelul si dam la racit.

pt crema caramelizam zaharul si adaugam untul taiat cubulete,amestecand pina cand acesta se topeste.luam cratita de pe foc si punem galbenusurile mixate cu 1 lingura zahar,aestecand energic pina se incorporeaza.punem din nou pe foc adaugand nuca si amestecam pina cand compoztia se ingroasa si se desprinde de pe peretii cratitei.

turnam peste blatul asezat pe un platou ,in jurul caruia am pus inelul de tort.lasam cateva ore sa se raceasca apoi putem decora si felia.

10 comentarii: