
nu pot spune decat un singur cuvant:DELICIOS!!!!!
blat:
-6 albusuri
-150g zahar
-200g nuci prajite macinate
-3 linguri(nu cu varf) faina
-1plic praf de copt
crema:
-6 linguri zahar
-200g unt
-6 galbenusuri
-200g nuca prajita macinata
pt blat batem albusul spuma tare si apoi adaugam zaharul(pudra in cazul meu).batem in continuare si cand zaharul s-a topit punem nucile,faina si praful de copt si amestecam usor cu lingura de lemn.coacem in forma de tort pregatita cu hartie de copt.
lasam sa se coaca la foc potrivit(180grade) pina cand trece testul scobitorii.indepartam inelul si dam la racit.
pt crema caramelizam zaharul si adaugam untul taiat cubulete,amestecand pina cand acesta se topeste.luam cratita de pe foc si punem galbenusurile mixate cu 1 lingura zahar,aestecand energic pina se incorporeaza.punem din nou pe foc adaugand nuca si amestecam pina cand compoztia se ingroasa si se desprinde de pe peretii cratitei.
turnam peste blatul asezat pe un platou ,in jurul caruia am pus inelul de tort.lasam cateva ore sa se raceasca apoi putem decora si felia.
Ó ez valami csodálatos
RăspundețiȘtergeremmmmmm...imi place nuca!
RăspundețiȘtergereArata superrrrr yummy!
RăspundețiȘtergerece bune sant dulciurile cu nuca....imi place reteta ta,simpla si razultatul nemaipomenit
RăspundețiȘtergereBataie de joc ai facut cu mine !
RăspundețiȘtergereMi-ai facut o pofta de nu mai pot.
Abia astept sa vina nevasta-mea de la lucru sa o pun sa faca.
Multumim !
Salutari tuturor !
mmmmmmmm.....che golosa!
RăspundețiȘtergereFrumos si delicios.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
arata incredibil! din poza se vede cat este de bun :)
RăspundețiȘtergereVai ce incredibil de bine arata! Exceptional! Felicitari!
RăspundețiȘtergereExcelent arata !!!
RăspundețiȘtergere