nu m-am jucat de ceva vreme cu un aluat dospit,iar ieri daca tot a inceput ploaia la noi si s-a mai racorit am dat drumul cuptorului.sunt atat de moi si pufosi incat cu greu am salvat cateva bucati pentru cafeaua din aceasta dimineata.


pt aluatul dospit:-2oua-200ml lapte-100g zahar-1 plic coaja de portocala razuita(dr oetker)-500g faina-100g untura-1 cub drojdie,45g-putina sarein plus:-100g untura-150g umplutura de mac(gata preparata)se framanta un aluat din ingredientele scrise si se lasa la dospit 1h:

se imparte in 16 bucati iar fiecare se intinde sub forma dreptungiulara:

se ung bucatile cu untura moale(usor topita) si se pune pe fiecare o lingura umplutura:

rulam:

rulam si dam forma de melcisori,pe care ii asezam in tava pregatita cu hartie de copt:


coacem la foc potrivit(190grade) pina se inrosesc.se lasa sa se raceasca si se pot pudra cu zahar.sunt extrem de pufoase,se desfac in fasii...si raman proaspete chiar si in ziua urmatoare:

un week-end minunat sa aveti!
Par asa deliciosi si sunt asa pufosi. O sa fac maine pentru brotzeit.Pupici
RăspundețiȘtergereBuna,bune, si ce miez poate avea...
RăspundețiȘtergereRetete de cornuri pufoase cu unt am si eu,dar la reteta ta cred ca schepsisul e untura.
RăspundețiȘtergereAm salvat-o si la prima ploaie,o
sa miroase a melcisori si la mine.
Pana atunci,balesc privind pozele
tale,care-s mai mult decat graitoare.
O minunatie de melcisori!
RăspundețiȘtergereIntrebarea este de unde ai procurat untura:). Adevaru-i ca nu mi-a trebuit pana acum, dar daca ma bate gandul sa incerc bunatatile astea va trebui sa cumpar.
Sper sa nu treaca vara asta fara sa ne vedem fata in fata.
Poate imi scrii pe mail cam cand ati putea si sa ne confruntam programul de vacanta.:)
Te pup,
Liana
Untura ii fragezeste..............trebuie sa fie tare buni.
RăspundețiȘtergereDuminica placuta!
liana daca mai intri aici scrie-mi te rog(in mail de web.de) o adresa de mail si un nr de fix pe care sa pot suna.eu mai stau aici pina in 26 iunie apoi zbor in romania pentru 7 sapt.
RăspundețiȘtergereuntura mi-a adus-o mama din romania cand a venit acum cateva sapt la mine.
o duminica minunata
miha
Cu siguranta am sa incerc reteta, dar intai sa-mi procur mac macinat, ca n-am aparat sa-l macin.
RăspundețiȘtergereSa ai o duminica placuta.
Arata foarte bine, si pot fi foarte buni
RăspundețiȘtergereCe bine arata si mie imi plac foarte mult
RăspundețiȘtergereCe frumosi sînt melcisorii,si cît de pufosi!
RăspundețiȘtergereNu te-am mai "vazut" demult.Te pup!
M.
in ce ordine se amesteca ingredientele pt aluat????
RăspundețiȘtergeremerci frumos
se amesteca lichidele si drojdia si apoi cu cele solide,adica faina si untura.se poatefolosi si masina de paine,la framantat aluatul.
RăspundețiȘtergerePreferatele mele!
RăspundețiȘtergerema bucur!
RăspundețiȘtergere