sâmbătă, 12 iunie 2010

melcisori cu untura si mac

nu m-am jucat de ceva vreme cu un aluat dospit,iar ieri daca tot a inceput ploaia la noi si s-a mai racorit am dat drumul cuptorului.sunt atat de moi si pufosi incat cu greu am salvat cateva bucati pentru cafeaua din aceasta dimineata.








pt aluatul dospit:

-2oua
-200ml lapte
-100g zahar
-1 plic coaja de portocala razuita(dr oetker)
-500g faina
-100g untura
-1 cub drojdie,45g
-putina sare

in plus:
-100g untura
-150g umplutura de mac(gata preparata)

se framanta un aluat din ingredientele scrise si se lasa la dospit 1h:


se imparte in 16 bucati iar fiecare se intinde sub forma dreptungiulara:

se ung bucatile cu untura moale(usor topita) si se pune pe fiecare o lingura umplutura:

rulam:

rulam si dam forma de melcisori,pe care ii asezam in tava pregatita cu hartie de copt:


coacem la foc potrivit(190grade) pina se inrosesc.se lasa sa se raceasca si se pot pudra cu zahar.sunt extrem de pufoase,se desfac in fasii...si raman proaspete chiar si in ziua urmatoare:

un week-end minunat sa aveti!

14 comentarii:

  1. Par asa deliciosi si sunt asa pufosi. O sa fac maine pentru brotzeit.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,bune, si ce miez poate avea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Retete de cornuri pufoase cu unt am si eu,dar la reteta ta cred ca schepsisul e untura.
    Am salvat-o si la prima ploaie,o
    sa miroase a melcisori si la mine.
    Pana atunci,balesc privind pozele
    tale,care-s mai mult decat graitoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. O minunatie de melcisori!
    Intrebarea este de unde ai procurat untura:). Adevaru-i ca nu mi-a trebuit pana acum, dar daca ma bate gandul sa incerc bunatatile astea va trebui sa cumpar.

    Sper sa nu treaca vara asta fara sa ne vedem fata in fata.
    Poate imi scrii pe mail cam cand ati putea si sa ne confruntam programul de vacanta.:)

    Te pup,
    Liana

    RăspundețiȘtergere
  5. Untura ii fragezeste..............trebuie sa fie tare buni.
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. liana daca mai intri aici scrie-mi te rog(in mail de web.de) o adresa de mail si un nr de fix pe care sa pot suna.eu mai stau aici pina in 26 iunie apoi zbor in romania pentru 7 sapt.

    untura mi-a adus-o mama din romania cand a venit acum cateva sapt la mine.

    o duminica minunata
    miha

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu siguranta am sa incerc reteta, dar intai sa-mi procur mac macinat, ca n-am aparat sa-l macin.
    Sa ai o duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine, si pot fi foarte buni

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata si mie imi plac foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumosi sînt melcisorii,si cît de pufosi!
    Nu te-am mai "vazut" demult.Te pup!
    M.

    RăspundețiȘtergere
  11. in ce ordine se amesteca ingredientele pt aluat????
    merci frumos

    RăspundețiȘtergere
  12. se amesteca lichidele si drojdia si apoi cu cele solide,adica faina si untura.se poatefolosi si masina de paine,la framantat aluatul.

    RăspundețiȘtergere