
macul a ramas in continuare printre preferintele noastre,asa ca am incercat acum cateva zile aceasta reteta rapida si delicoasa.initial reteta era cu umplutura de budinca...ca o alternativa deci pentru cei carora nu le place macul.
aluat:
-200ml lapte
-5 linguri zahar brun
-40g untura(sau unt)
-500g faina
-1 ou
-1 cub drojdie proaspata(45g)
-1 plic coaja rasa de portocala(dr oetker)
umplutura:
-250g mac macinat
-50ml lapte
-10 linguri zahar(sau dupa gust)
pt umplutura fierbem macul macinat impreuna cu laptele si zaharul pina compozitia se leaga bine,apoi lasam la racit.
framantam un aluat din ingredientele scrise si il lasam 1h la dospit:


rulam si asezam in tava pregatita cu hartie de copt.facem pe fiecare rulou 2-3 mici crestaturi apoi ungem cu galbenus si lasam tava 25 min la odihnit:

Bine ai revenit, Mihaela!
RăspundețiȘtergereTocmai pe gustul meu ...praji cu mac :)
Foarte-foarte bun
RăspundețiȘtergerewowwwwwwwwwwwww che delizia! baci!
RăspundețiȘtergeresi eu vin la tine acu',uite si fug sa iau primul avion:))vai astea tre sa le fac si eu..ador macul..oare daca pun mac nemacinat are ceva? nu am cu ce sa-l macin si nu se gaseste macinat:((
RăspundețiȘtergereRumene si frumoase.
RăspundețiȘtergereunde ai fost atita amar de vreme?
RăspundețiȘtergeresi eu dragele mele ma bucur foarte mult ca am revenit printre voi!michalea am...cam umblat in ultimul timp,am fost in romania o perioada,apoi aici in germania am avut concediu,am avut casa plina de musafiri,bubulinul meu a inceput gradinita si timpul nu mi-a mai permis sa intru si pe blog dar asta nu inseamna ca v-am uitat.
RăspundețiȘtergereincerc sa recuperez si sa scriu o mare parte din retetele incercate.
Bravo Miha si bun venit inapoi in virtual!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place macul, deci nu va ramane neprobata reteta!
te pup.
Mihaela,ma bucur mult ca ai revenit,mie mi-ai lipsit!
RăspundețiȘtergereEra sa te pun "absent-nemotivat" in cartea de munca(eu am lucrat la p......)hi,hi
dar ai scapat fiind asa ocupata!
Rulourile cu mac,un deliciu ca toate retetele tale!
Imbratisari Mihaela si toate bune acolo la voi!
Cat ma bucur sa vad din nou miscare pe acest site! Verificam aproape zilnic, sa vad daca nu mai apare vreo postare delicioasa si am tot incercat intre timp diferite feluri de paine, guguluf si altele asemenea.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru retete!
Mult spor la gatit si la postat, abia astept sa vad ce mai urmeaza.
Super arata.Si sunt periculoase ca niste grenade :)
RăspundețiȘtergereEu mananc singura jumatate de tava,
mai ales daca-s caldute si am langa ele un lapte rece .
Buna Mihaela,
RăspundețiȘtergereRetetele tale sunt delicioase, am gatit si eu pulpe pui cu rosii si ciuperci,e excelenta reteta,a devenit favorita familiei. Te-as ruga daca vrei sa postezi si retetele de la "Ce am gatit azi", 2 macar. Si te-as mai ruga sa vii si cu noi retete.
Ti-am adaugat blogg-ul in lista mea, al meu fiind:
http://hainutzeleoanei.blogspot.com/
Multumesc anticipat,
oana, constanta.