la noi se apropie un week-end prelungit.marti avem liber si ne-am luat si luni sa putem merge pe undeva,daca vremea tine cu noi...iar bucataria ramane inchisa.
va invit acum sa savuram impreuna o felie de sucitura(asa ii zice la noi acasa) cu gutui,un deliciu care in familia mea se face in fiecare toamna.
aluat:
-200ml lapte cald
-1 plic drojdie granulata
-55g zahar
-2 linguri iaurt(de vanilie am pus eu)
-1 ou
-400 g faina
-sare cat luam intre 3 degete
umplutura:
-5 gutui
-1-2 mere
-zahar dupa gust
aluatul l-am framantat la masina de paine,dar daca nu aveti puteti framanta cu mana: puneti drojdia la dizolvat in laptele caldut cu ceva zahar pentru 5 min.cerneti faina in castron,facet o groapa la mijloc unde puneti iaurtul,oul si zaharul.turnati drojdia si framantati un aluat molicel(ca lobul urechii) pe care il lasati la dospit.
intre timp curatam gutuile si merele si le dam pe razatoarea mare.le punem la calit impreuna cu zaharul intr-o forma de teflon pina cand scade tot lichidul.lasam sa se raceasca complet.
pe masa usor infainata intindem aluatul dreptunghiular si punem umplutura:
rulam strans si asezam ruloul in tava pregatita cu hartie de copt.daca e mai mare il indoim la un capat,nu-i bai!
sa aveti pofta si un week-end minunat!!!!
.
Trebuie sa stai bine cu rabdarea ca sa o astepti sa se raceasca.Te pup!
RăspundețiȘtergereDIA,am scos tava din cuptor si am fugit repede in parc cu matei :))altfel ii tot dadeam tarcoale la cat de ispititor mirosea!
RăspundețiȘtergereFaina sucitura ta!Si gutuia cred ca a facut-o minunata!Pup!
RăspundețiȘtergereVai cum arataaaaa!!!sora mea facea rulada asa ...parca ii simt mirosul si acum...
RăspundețiȘtergereFaina sucitura!! ii buna cu de toate,nu-i asa?
RăspundețiȘtergereteo ai dreptate,cu gutui au un gust delicat!
RăspundețiȘtergereaziz e timpul sa o faci si tu,asa grea nu este!
RăspundețiȘtergeredanke anto! da o poti face cu ce ai la indemana!
RăspundețiȘtergere