am pus-o pe mama la treaba ca prea ne era pofta de gogosi si nu mai facusem de un secol.cred ca ultima oara am mancat in concediul din vara,in romania.
-500g faina
-4 galbenusuri
-30g drojdie proaspata
-40g unt(ulei,untura)
-60g zahar
-250ml lapte
-coaja rasa de portocala netratata
-ulei pentru copt
se incalzeste laptele si se dizolva drojdia inauntru impreuna cu zaharul.se lasa sa stea 15min.se pune untul topit,galbenusurile usor batute cu furculita si restul ingredientelor si se framanta un aluat fin care se lasa la dopit o ora.
il puteti framanta linistite si la masina de paine,punand ingredientele in cuva si folosind prg de framantat si dospit.
pe masa usor infainata se intinde o foaie de aluat care se taie cercuri cu gura unui pahar.se lasa sa se odihneasca 30min pe masa:
sa aveti pofta!!!!
.
Ce frumos arata gogosile... Sigur sunt pufoase si delicioase... In acest weekend sper sa apuc sa fac si eu cateva.
RăspundețiȘtergeregogosiiiiiiiiii! de cand nu am mai mancat! iti fur reteta!
RăspundețiȘtergerece pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergeremmmmmmmmmmmmmmmmmm...deliziosi!
RăspundețiȘtergeremultumesc irina.la gogosi si eu ma mobilizez greu,dar merita!
RăspundețiȘtergerelavi spor la treaba!
RăspundețiȘtergerealinutzika si noua ne era o pofta!!!!!!
RăspundețiȘtergeremultumesc bianka,te invit la una!
RăspundețiȘtergeremultumesc federica!
RăspundețiȘtergereAdevarate pufosenii !!! vreau si eu !!
RăspundețiȘtergerecu drag te invit cat mai sunt inca!
RăspundețiȘtergeregogosi calde cu iaurt pot manca zilnic fara sa ma satur sau sa protestez.foarte frumusele au iesit.pup
RăspundețiȘtergeremultumesc sarah!
RăspundețiȘtergereCel mai important lucru la niste gogosi pufoase este acela de a le pune in ulei cu partea crescuta( cu partea care a stat in sus). Sper sa ma fi facut inteleasa.
RăspundețiȘtergere