luni, 23 ianuarie 2012

tort cu branza dulce,smantana si cirese



nu se poate concediu in romania fara ca mama sa ne rasfete macar o data cu prajitura cu branza dulce,cumparata de la taranii din piata.

aluat:

-125g margarina topita
-250g faina
-150g zahar
-3 oua
-3-4 linguri lapte
-1 plic praf de copt

umplutura:
-1kg branza dulce
-200g zahar
-1 plic budinca vanilie
-1 cutie(250g) smantana groasa
-4 oua
-1 compot cirese


mixam intr-un bol ingredientele pentru aluat,apoi il turnam in tava de tort(28-30cm) pregatita cu hartie de copt si il dam 15min la 180 grade,la copt.

intre timp mixam branza cu zaharul,ouale,smantana si budinca praf.turnam compozitia peste aluatul din tava si punem deasupra ciresele:


dam din nou la copt,pentru inca 45-50min,pina ce trece testul scobitorii:

lasam sa se raceasca complet inainte de a taia.


.

8 comentarii: