luni, 20 februarie 2012

paine floare




am gasit aici pe site reteta aceasta si mi-a facut imediat cu ochiul.

aluat:
-650g faina
-300ml lapte
-1 cub drojdie proaspata
-2 galbenusuri
-100g untura
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere

-cateva lingurite untura
-1 galbenus pt uns

aluatul l-am framantat la masina de paine si dupa ce a dospit l-am impartit in 2 bucati:


o bucata se imparte in 2 iar cealalta in 4 parti:


din cele 4 bucati mici se intind cercuri si se unge fiecare cu putina untura.



se suprapun una peste alta si se taie in 8:


bucatile mai mari se intid dreptunghiular si se ung si ele la randul lor cu unrura:

apoi se releaza pe lungime si se rasucesc ca un prosop pe care-l stoarcem.in forma de tort se pun cele 2 corzi rasucite si la mijloc trunghiurile rulate de la baza spre varf:


se lasa la dospit 1h:



se unge cu galbenus si se coace la 180 grade pina se aureste(35min):

se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.e pastreaza frageda 3-4 zile.
sa aveti spor!


.

2 comentarii: