marți, 21 februarie 2012

prajitura cu aluat dospit,mere si bezea

-aluat:
-200g faina
-1 lingurita drojdie granulata
-50g zahar
-50g untura
-100ml lapte
-1 ou

-6 mere
-3 linguri zahar
-scortisoara

bezea:
-5 albusuri
-5 linguri zahar

se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul si drojdia.se lasa 10min apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza un aluat mai moale care se toarna intr-o tava potrivit de groasa tapetata cu hartie de copt.

merele razuite se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc pina scade tot lichidul.se pun cand s-au racorit peste aluat si se da tava la cuptor pentru 15-20min.

intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se pune peste prajitura.se lasa cateva minute la cuptor sa prinda culoare.


.

4 comentarii:

  1. Macar virtual sa ma saturi cu prajituri cu mere, ca de gatit nu prea . imi plac asa verzi si parfumate de numa ;) te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Mami de Matei ma invit la prajiturica singura!!

    RăspundețiȘtergere
  3. anto esti invitata mea cu drag.si vineri e una pe lista,ne plac foarte mult!

    RăspundețiȘtergere