
azi de dimineata baietii au plecat cu bicicletele si eu am ramas sef la bucatarie.aveam pofta de o painita calda...nu mai facusem de ceva vreme:
-200g cartof fierti si pasati fierbinti
-60ml ulei floarea soarelui
-700g faina alba
-330ml apa in care au fiert cartofii
-1 lingura sare
-1 lingura miere
-1 cub drojdie proaspata,42g
-cate 2 linguri seminte de in si susan
am framantat aluatulla masina de paine si l-am lasat la dospit.l-am rasturnat pe masa infainata si am format un sul pe care l-am asezat in tava pregatita cu hartie de copt.se cresteaza cu un cutit de cateva ori si se mai lasa 20-25min la dospit:

o cratita de metal cu apa se aseaza jos in cuptor,sub tava si se incalzeste acesta la 200grade,cu ventilatie.se coace painea la aceasta temperatura vreo 25 min,apoi am redus temperatura la 180 grade si am mai lasat vreo 8-10min.
se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi taiata.
.
Mihaela,draga trebuie sa ma apuc de painita ca tare pofta imi faceti cu bunatatil astea,sanatoase, fara adaosuri si afanatori!
RăspundețiȘtergereTe-am adaugat la blogroll sa ne putem urmarim mai usor!Daca iti face placere m-as bucura sa o faci si tu!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!Am ceva timp de cand n-am mai facut painica:(
RăspundețiȘtergeremiha sper sa o incerci,e un deliciu!
RăspundețiȘtergereTare bine arata si painica ta! si eu fac destul de des paine de casa. pup
RăspundețiȘtergerePainea copilariei mele la bunici.Foarte buna.O duminica faina.
RăspundețiȘtergeretimea eu de vreo 4-5 ani numai in casa fac.cred ca numar pe degetele unei maini de cate ori cumpar intr-un an!
RăspundețiȘtergeresa stii ca la noi in banat nu se facea cu cartof.cu biga sau cu faina de malai,asa mi-o amintesc.
RăspundețiȘtergerearata foarte bine!
RăspundețiȘtergere