tag:blogger.com,1999:blog-239490935954752672.post7710303365012434476..comments2023-10-31T15:12:59.704+00:00Comments on bunatati din bucataria mea: tarta racoritoare cu ananas si crema de iaurtmihaelahttp://www.blogger.com/profile/18362663563081133618noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-239490935954752672.post-91283763829420733172009-07-30T11:15:52.620+01:002009-07-30T11:15:52.620+01:00Buna Micha, si multumesc mult pentru sfaturi si po...Buna Micha, si multumesc mult pentru sfaturi si poze, sunt de un real ajutor!!<br />unde am gresit eu: intr-adevar la crema de iaurt am pus prea multa gelatina (e un gramaj mai mare in plic); nu am stiut ca forma de tarta de poate folosi si invers (super, caci la mine s-a facut o foaie coapta aproape uniforma), nu stiam de nici de orez...<br /><br />in mod clar, e a 3 oara in viata cand fac un dulce la cuptor, primele fiind tartele cu caise si cu mere, dar de departe cea mai gustoasa, blatul e ca un piscot fraged si aromat, crema e f buna (mai ales ptr bebelusii mei) si aspectul - de milioane, deci cu siguranta o voi mai incerca pentru musafiri de soi ;)<br /><br />mulumesc inca odata pentru idei, ai un blog intr-adevar extra!maria btzthttps://www.blogger.com/profile/06475724901886171504noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-239490935954752672.post-88257201089594246122009-07-29T10:19:24.795+01:002009-07-29T10:19:24.795+01:00buna maria,sper sa te pot ajuta cu cateva sfaturi ...buna maria,sper sa te pot ajuta cu cateva sfaturi si data viitoare sa nu-ti mai dea tarta atata bataie de cap.<br />aluatul este fraged,moale dar stand la rece se intareste si il poti intinde fara probleme.se intinde pe o folie transparenta si apoi cu ajutorul ei se rastoarna in forma de tarta.daca l-ai intinde pe masa infainata ti-ar fi mai greu sa-l pui in forma.in una din poze se vede cum l-am pus si apoi l-am taiat usor pe margini,pt a le face egale.<br />-orezul sau fructele uscate se pun pentru a ramane aluatul uniform la baza,sa nu creasca in unele parti mai mult.boabele nu le pui direct peste aluat ci pe o folie de aluminiu sau hartie de copt(zic asta ca poate alte gospodine incepatoare nu stiu)<br />-tava are grosime normala....nu e nimic special.<br />-nu inteleg cum are o consistenta tare?? trebuie sa iasa o crema fina,pufoasa dar care sta teapana...ca a iesit asa tare se poate sa fie din cauza gelatinei,ai pus prea multa.<br />crema face ca baza tartei sa se inmoaie usor altfel ai lua greu cu lingurita din prajitura.<br /><br />sper sa ai curajul sa o mai incerci.<br /><br />o zi minunatamihaelahttps://www.blogger.com/profile/18362663563081133618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-239490935954752672.post-52158268502959476212009-07-29T07:19:21.829+01:002009-07-29T07:19:21.829+01:00neata!
am incercat si aceasta tarta dar mi-a pus n...neata!<br />am incercat si aceasta tarta dar mi-a pus nervii la incercare ...<br />1. aluatul este mult prea fraged, cum se intinde si aseaza in tava cu ajutorul unei folii?? si cam cat de groasa tava<br />a, si de ce punem orezul? ptr a pastra forma de tarta?<br />2. crema dureaza prea mult, si are o consistenta f tare, deci pusa peste un aluat fraged il farama usor;<br /><br /><br />in final,desertul a iesit foarte gustos intr-adevar dar curand nu-l mai facmaria btzthttps://www.blogger.com/profile/06475724901886171504noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-239490935954752672.post-32920774796288205672008-11-01T20:29:00.000+00:002008-11-01T20:29:00.000+00:00buna alinasmantana de frisca este lichida si dulce...buna alina<BR/>smantana de frisca este lichida si dulce.in germania se gaseste si smantana acra,groasa ca cea pe care o servim la sarmalute.mihaelahttps://www.blogger.com/profile/18362663563081133618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-239490935954752672.post-58986477037946096842008-11-01T20:28:00.000+00:002008-11-01T20:28:00.000+00:00Buna!Am o singura nelamurire: ce inseamna smantana...Buna!<BR/><BR/>Am o singura nelamurire: ce inseamna smantana de frisca? E un anumit fel de smantana?<BR/><BR/>Blogul tau e nemaipomenit. Imi plac tare mult retetele tale. Imi pare rau doar ca nu l-am descoperit mai devreme. <BR/><BR/>AlinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-239490935954752672.post-20093351323635183472008-11-01T20:27:00.000+00:002008-11-01T20:27:00.000+00:00Buna! O singura intrebare: ce inseamna mai exact s...Buna! O singura intrebare: ce inseamna mai exact smantana de frisca? E un anumit fel de smantana? <BR/><BR/>Retele tale sunt super simplu de facut si f explicite. Imi pare rau ca nu am gasit blogul asta mai devreme.<BR/><BR/><BR/>AlinaAnonymousnoreply@blogger.com