![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghpauvCJfFXGFvaZfSlyDx9Qa-y4HJeOHde3Ge1M3w3RE6rjSHQb0JhVKsaBof4D_9nhbUXOABwYZHtvBsNXVD-JR6qdXsMvxZQ8_jHmepinF2sayLEwrLmips13KX56U9fkK6n-caohw/s320/post-25609-1184952093.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSbejgau9kPbYz9_e_klXgR7UqlzxFu3cHoJUKJNenw-m5jXdB1DSqTsBfj_BKzGSFoBQXaIxGrd0rMOqjrasGytiYJbPme2B0-7xM3nABaaRfNiY1xriDzTJkzR36_9omMetmV8hIW-s/s320/post-25609-1184952132.jpg)
reteta de la S.Laura
- 7 g. drojdie (eu am pus vreo 10 g. si am folosit drojdie proaspata, pentru ca in reteta nu se specifica lucrul asta)
- 500 g. faina
- 2 linguri sare
- 250 ml. apa calda
- 6 linguri de ulei de masline
- 1 ramura de cimbru
- cerneti faina si amestecati-o cu drojdia si cu 1/2 lingura sare. Incorporati treptat apa calda:
- adaugati 4 linguri ulei de masline:
- framantati un aluat moale, adaugand apa, daca este necesar
- framantati aluatul timp de 10 minute si intindeti-l intr-o forma dreptunghiulara, de 10x20 cm
- acoperiti cu folie si lasati la crescut timp de 1 ora, intr-un loc cald
- preincalziti cuptorul la semnul 8/230 grade C. Intepati din loc in loc, cu degetele
- presarati sarea ramasa, stropiti cu uleiul ramas (eu am pus chiar mai mult ulei):
- presarati cimbrul si dati la cuptor timp de 10 minute
- apoi, micsorati flacara la semnul 5/190 grade C. si continuati sa tineti in cuptor inca 20 de minute (batuta usor cu degetul, pe dos, painea trebuie sa sune a gol)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu