

blat:
3oua
3linguri apa rece
125g faina
1plic praf de copt
100g zahar
1plic de zahar finess de portocale de la dr.oetker.
se bat albusele spuma tare cu cele 3 linguri de apa,punem zaharul si plicul de finesse si mixam in continuare

pina sta teapana spuma.se adauga apoi galbenusele

si la final faina+praful de copt,

turnam compozitia in forma de tort de 26cm

si am copt-o la 185 grade pina cand a iesit scobi curata.

rece am taiat blatul in 2.


pentru prima crema:
am batut 300ml smantana de frisca cu 1 plic zahar vanilat,pina a stat teapana

si apoi am pus in ea 10 praline maruntite

am pus crema pe blatul de jos,deasupra capacul tortului si am dat la rece.
pentru crema de fructe:
1plic budinca vanilie
400ml suc de mere
30g zahar
4 pere proaspete(eu am pus 2 proaspete si 3 din conserva)
2foi gelatina
perele se taie cuburi,cele proaspete le-am stropit bine cu zeama unei lamaie.
am pus budinca,sucul si zaharul la fiert

si cand a inceput sa se intareasca pe foc am adaugat fructele

si am lasat pe foc pina s-a ingrosat.cele 2 foi de gelatina le-am pus in apa rece si cand am dat cratita de pe foc le-am pus inauntru,am amestecat bine si compozitia am lasat-o sa se racoreasca.apoi am turnat peste capacul tortului.

se scoate din frigider si se indeparteaza inelul tortului.acesta se decoreaza cu cateva praline si cu frisca(eu l-am lasat asa simplu)
este putin acrisor si excelent pentru zilele de vara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu