duminică, 25 noiembrie 2007

gulas unguresc(american)


reteta de la Paradis

3 bucati piept de pui
3 linguri ulei,
2 linguri faina;
1 mana buna de ciuperci taiate felioare;
1 ceapa babana,
2 catei mici usturoi
ardei rosu(nu e neaparat)
3 morcovi taiati feli grosute,
3 fire de telinadaca nu aveti,merge si cu radacina;
3 feliute ardei iute taiat marunt;
1 mana de pastai
4 cartofi rosii ;
2 linguri pasta de rosii, groasa

Am taiat pieptul de pui patratele groase,dupa care l-am presarat cu cele 2 linguri faina.Am incins 3 linguri ulei.Prajim 5 minute la foc tare pina a devenit carnea albicioasa .Am pus frumusel carnea intr-un vas,iar in aceeasi tava am adaugat ceapa pestisor ,usturoiul maruntit si ciupercutele....totul se lasa 5 minute la foc domol,dupa care am adaugat 2 linguri pasta de rosi,ardei iute,500 ml apa(sau supa de pui)
si-am lasat la foc domol circa 40 minute.

Dupa cele 40 min,am ad. telina,morcovi,cortofi si o mana de pastai congelate.feliile de cartofi trebuie taiate de circa 2 cm.Se mai lasa toate la fiert circa 15 minute,dupa care am facut o ingrosala din 2 linguri rase de faina si putina apa rece.dupa cele 15 minute,am adaugat ingrosala....am lasat inca 5 minute la foc tare pina a scazut putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu