joi, 10 ianuarie 2008

budinca de gris cu lamaie


3 oua
5 linguri gris
3-4 linguri zahar
coaja unei lamai

800ml lapte
3 linguri zahar

separam ouale iar albusurile le batem spuma tare:

adaugam zaharul si continuam cu mixarea pina stau din nou tapene:


se pun galbenurile,coaja de lamaie razuita si grisul:

amestecam din nou:

compozitia rezultata o turnam in forma unsa cu putin ulei:


se coace pina cand scobitoarea iese curata:

cat budinca este la cuptor se infierbanta bine laptele amestecat cu zaharul si apoi se toarna peste budinca scoasa din cuptor:


se mai lasa 5-7 min la cuptor,la 185 grade.se lasa apoi sa se raceasca bine.noua ne place foarte mult de la frigider.este delicioasa!

Un comentariu:

  1. Am facut si eu budinca este delicioasa...am si modificat un pic reteta in sensul ca am pus coaja de limes si am pus si zeama...e nebunie dulce-acrisoara!!!

    RăspundețiȘtergere