luni, 11 februarie 2008

gulguf alb cu glazura de ciocolata



reteta de aici:


5 oua
200g zahar
350g faina
50g amidon
1 plic praf de copt
75 ml lapte
1 pachet unt,250g
1 esenta rom


compozitia eu am pregatit-o la robotul de bucatarie:am pus ouale zaharul si untul taiat cuburi ce a stat cateva ore la temperatura camerei si am mixat 2-3 min:

si intimp e robotul mergea pe viteza 1 am adaugat faina,amidonul si aroma,laptele caldut si praful de copt.am turnat compozitia in forma de gulguf unsa bine si pudrata din belsug cu faina:

am copt checul in cuptorul preincalzit la 180 grade,pentru 55 min.ultimele 3-5 min am lasat numai rezistenta de jos a cuptorului:

rece se scoate din forma:

am topit o ciocolata cu 70% kakao si am amestecat-o cu 1 lingura unt pina cand acesta s-a topit.am turnat peste checul rece si apoi am taiat felii.

este un chec foarte pufos,noi il servim la cafea sau la micul dejun alaturi de ceai sau kakao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu