250 ml lapte
1 cub drojdie
80g unt
1ou
50g zahar
500g faina
1 plic finesse portocala
putina sare
umplutura:
200g nuci
1 lingura pesmet
cateva linguri unt topit
zahar dupa gust~125g am pus eu
1 galbenus+2linguri smantana dulce,pt uns
aluatul l-am framantat la MP:
si l-am lasat apoi o ora la dospit.am amestecat intre timp intr-un castron samburii de nuca macinati cu zaharul,pesmetul si scortisoara:
am intins aluatul pe masa usor pudrata cu faina si l-am uns cu untul topit:
se taie felii care se pun in tava cu hartie de copt:
Am o gramada de nuca in casa si as face si eu aceasta reteta minunata...spune-mi te rog ce inseamna plic finesse portocala?!?!
RăspundețiȘtergereMerci, te pup !
este coaja rasa de portocala de la dr.oetker si pe plic scrie finesse.
RăspundețiȘtergerenoi le-am topit sambata seara pe toate,am fost 4 adulti si 2 copii,am mancat ca spartii,sunt excelente!
spor la treaba!
Merci, ma duc si eu la mega sa cumpar ..si apoi ma pun la treaba.
RăspundețiȘtergereginette spor la treaba!
RăspundețiȘtergereas dori sa aflu ce program dau la MP pt. framantarea aluatului
RăspundețiȘtergerekakina draga mea nu cred ca te3 pot ajuta.masina mea are un prg care se numeste "aluat" si pe tasta aceea trebuie sa apas.il framanta si dospeste,procedeu care dureaza 90min.
RăspundețiȘtergere