![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhS3LzJRoSka82BOk3d9P42O6gJLkkPgb9M3zcz5oTiC7gfaUU2AKePAdHe3Ti_lzney1O7C-Y9fxt_5zWJTbZgSbz6KOCupzxgqKGVVKeu6GvLwTf3PABP9RO4oyp7UO-JvlSqFV7SDBre/s320/inghetata+caramel.jpg)
reteta de la Maya
80 g zahar
100 ml lapte
300 ml smîntîna de frisca
6 patratele cioco de lapte
1 lingura de zahar pudra
Se pune zaharul la caramelizat.cînd este topit si are o culoare bruna...se ia vasul de pe foc,si se stinge caramelul cu lapte.Se pune vasul 'napoi pe foc slab de tot,si se amesteca,pîna caramelul se omogenizeaza cu laptele.Se lasa la racit complet.între timp,"tocam" ciocolata..Se bate frisca cu lingura de zahar pudra,apoi se amesteca cu caramelul.Adaugam bucatelele de ciocolata,amestecam,si dam la congelator.
Cred ca e delicioasa.
RăspundețiȘtergereFelicitari
Mhh...mie imi place caramelul in orice combinatii. Si fiind acum si cald, tare m-as racori cu acest fel de inghetata. Mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru atatea bunatati.
Te astept si eu sa imi faci o vizita in bucataria mea.
Betty