pt aluat:
-300g faina
-1/2 pachet drojdie proaspata
-sare
-3 linguri ulei
-150ml lapte sau apa
pt umplutura:
-800g praz
-150g sunculita
-30g unt
-sare,piper
pt deasupra:
-200g smantana groasa,putin acrisoara
-3-4 oua
100g cascaval razuit
care va sta la dospit pina cand taiem prazul inele si-l calim intr-o lingura de ulei impreuna cu sunculita:
o tava de tarta o ungem bine si o pudram cu faina:
intindem aluatul pe masa neunsa si nepudrata(fara grija,nu se lipeste) si apoi il punem in forma.taiem marginile cu grija si il intepam cu o furculita pt a creste uniform:
intr-un castron amestecam smantana,cascavalul razuit si ouale cu telul:
pofta buna si un 8 martie insorit!
Buna Mihaela,
RăspundețiȘtergereTi-am descoperit blogul de cateva zile si nu ma mai satur de bunatatile din bucataria ta...asa ca trebuie sa le aduc si in bucataria mea :). Am facut aceasta tarta aseara si e delicioasa, am servit-o cu putin ketchup de casa si e absolut incantatoare. Urmeaza si restul de tarte si placinte, le ador! Iti multumesc mult pentru ca ne impartasesti si noua ideile si pentru ca ne inspiri in bucatarie!
Spor la bucatareala!
buna corina si bine ai venit in bucataria mea.
RăspundețiȘtergeretartele sarate sunt preferatele noastre mai ales ca se pot servi si reci.in plus merg de minune luate la pachet....asta in cazul in care mai ramane ceva din ele.
te astept si cu alte impresii daca mai incerci vreuna din retete.