duminică, 20 aprilie 2008

galusti dospite cu prune

reteta de aici:

500g faina
1 cub drojdie
100g zahar
putina sare
1 ou
40g unt
coaja unei lamai Bio

100g unt,pt forma
prune proaspete sau din compot
zahar pudra

din toate ingredientele am facut un aluat dospit:

pe care l-am impartit apoi in 9 bucati:

am pus pe fiecare cate 3-4 jumatati de pruna din compot:

si am format galuscute mici,rotunde:


am topit in forma care vor sta galustile cele 100 g unt,le-am tavalit pe fiecare in parte:


apoi le-am lasat inca 15-20min la dospit.am preincalzit cuptorul si le-am copt la 175 grade,ultimele 10min la rezistenta de jos:

se pot servi cu sos de vanilie sau simple,pudrate cu zahar.am incercat sa surprind cat sunt de pufoase caci gustul este foarte bun!

4 comentarii:

  1. tare interesante galustile acestea...imi plac mult !!..nu am facut asa dospite niciodata...mereu am facut din cele fierte si apooi date prin pesmet...am retinut reteta...multumesc :))
    pupici :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela, de fapt venisem pe la tine sa-ti spun ca anul acesta Iepurasul a sosit mai repede !!...ti-a adus din partea mea un mic cadou :)
    treci pe la mine , si ai sa-l vezi :)
    pupici :P

    RăspundețiȘtergere
  3. da mi se par si mie ok!le voi face!dar le voi umple cu visine!interesant!imi scriu reteta!bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos arata ! trebuie neaparat sa incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere