marți, 15 aprilie 2008

gogosele de cascaval




reteta de la Adar

4 albusuri
sare,piper,boia
250g cascaval(200 zice reteta dar mi s-a parut prea moale compozitia)
pesmet


albusurile le-am batut spuma tare:


am adaugat cascavalul razuit si condimentele:

am amestecat usor compozitia:

am format apoi gogosele pe care le-am trecut prin pesmet:

si le-am pus la prajit in ulei incins:

pe o partea,apoi pe cealalta:

sunt delicioase.noi le-am servit la micul dejun:


4 comentarii:

  1. waw, ce gogosele frumoase si interesante !!...de ce ??..pentru ca au numai albus in compozitie...foarte ingenios.
    sa sti ca am sa fac si eu asa fara galbenus...cred ca sunt mai pufoase
    ..multumesc ..pupice :-))

    RăspundețiȘtergere
  2. eu le-am facut mai mult din curiozitate si ca sa mai scap de albusurile din congelator.s-au dovedit a fi chiar faine la gust.

    RăspundețiȘtergere
  3. suuuper, miha!
    Pastrezi albusurile la congeltor?? Am auzit ca dupa cca 7 minte de cand spargi oul (nu bag mana-n foc pt nr de minute...) devin toxice...

    RăspundețiȘtergere
  4. da,le tin la congelator maxim 4-5 sapt,in borcanele ramase de la mancarea lui matei si stiu ca intra cate 4 sau 6 albusuri intr-unul.
    eu le sparg si tup cu ele la congi...n-am stiut de chestia cu toxicitatea,pina acum nu am avut probleme.

    RăspundețiȘtergere