daca tot m-am pornit si am vazut ca se face relativ simplu zascusa,azi de dimineata am incercat inca o reteta delicioasa.
reteta de la Maya
500 g fasole fiarta(eu am lasat boabele intregi,s-au mai spart din ele cum am amestecat in cratita)
400 g ardei grasi
350 ml ulei floarea soarelui
350 ml sos rosii
350 g ceapa
300 g morcovi
foi de dafin,sare
Punem ceapa la dunstuit în ulei,la foc lejer, pîna devine transparenta,apoi adaugam morcovii tocati marunt.Lasam sa fiarba la foc moderat,amestecînd la fiecare cîteva minute,timp de maxim jumatate de ora,dupa care adaugam sosul de rosii.Dupa vreun sfert de ora,adaugam ardeii macinati.Lasam sa fiarba circa 30 minute,la foc domol,amestecînd uneori.
În final,adaugam si fasolea si
fierbem cel putin înca jumatate de ora.
Desi am avut retineri in ceea ce o sa iasa, zacusca cu fasole si morcovi mi-a iesit incredibil degustoasa si aspectuoasa. Cum mi-e obiceiul nu m-am putut abtine sa nu schimb cate ceva pe ici pe colo insa, inca 350 de gr de ciuperci, cateva boabe de piper, un pic de marar si boia dulce i-au dat un plus de savoare....e geniala! o recomand din toata inima!
RăspundețiȘtergere