joi, 13 noiembrie 2008

pateu din ficat de curcan cu verdeturi




500g ficat de curcan
3 cepe mari
50g unt+70g unt
sare,piper
patrunjel verde si ceapa ciorii
o felie paine rupta bucatele mici

ceapa si cele 50g unt se distuiesc intr-o cratita,la foc mic pina cand ceapa se inmoaie putin si devine sticloasa.se adauga ficatul taiat cuburi si se lasa pe foc potrivit pina cand scade tot lichidul,cam 30min l-am tinut eu.apoi am condimentat cu sare,piper si am adaugat verdeata tocata.l-am dat deoparte pina s-a racit bine.l-am pua apoi la robot impreuna cu painea si l-am maruntit,pina mi-a palcut consistenta:

se pune la frigider.la noi nu tine mai mult de 2-3 zile:

l-am servit cu painici proaspete de casa.

2 comentarii:

  1. Buna! Sa va fie de bine vacanta! Va invidiez :).
    Intrebare: cu cele +70 gr de unt ce se face? Se adauga rece la "momentul robot"? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate,se pune si untul la robot alaturi de paine.o sa modific acum in reteta.

    o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere