luni, 10 noiembrie 2008

placinta cu feta si verdeata




scriu reteta pentru o portie intreaga,eu am facut de aceasta data numai o tava mica,cat pentru noi3

-1 pachet foi placinta
-1 ceasca ulei
-500g branza feta
-1 legatura verdeata tocata
-300g urda
-4 oua
-300g smantana dulce,pt frisca

se ia cate o foaie de placinta si unge cu putin ulei pe jumatate,apoi se aseaza deasupra jumatatea neunsa:

intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se aseaza intai 4-5 astfel de jumatati ,suprapunandu-se putin(pina se acopera toata suprafata)
facem umplutura din branza razuita pe partea mare,amestecata cu verdeata si urda.daca este un amestec prea uscat mai adaugam 2-3 linguri smantana groasa,acrisoara(urda mea a fost foarte cremoasa) si ceva sare.intindem compozitia peste foi:

si iar asezam deasupra un rand de jumatati unse cu ulei,pina acoperim toata suprafata.
batem ouale cu smantana putin cu telul sau mixerul,turnam deasupra si dam la cuptor:

eu am functia de coacere cu ventilatie+rezistanta de jos si asa coc toate placintele,voi va orinetati in functie de cuptor,la 185 grade pina arata cam asa:

noua ne place la nebunie fierbinte dar se poate servi si rece,langa o bere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu