reteta LauraA
450g paine veche de cateva zile
o canita lapte caldut
100g cascaval
2 oua
1 legatura patrunjel tocat
3 catei usturoi
1 ceapa
sare,piper
paine se taie cubulete si se toarna peste ea laptele caldut.se lasa 10min si se stoarce bine.se amesteca impreuna cu ceapa si usturoiul tocate fin,cascavalul,ouale,verdeata,sare,piper.se da compozitia la rece 1h apoi se formaza chiftelute care se dau prin faina si prajesc in ulei incins.noi le-am servit cu salata de rosii si castraveti.
Absolut superb ti-au ieisit draga mea!! Nici nu zici ca sunt din paine ale tale parca sunt din carne!! Super super!! Multumesc ca le-ai incercat si sper sa iti fi placut!! Te pup
RăspundețiȘtergereAzi o sa le fac si eu ..pentru prima oara , sigur sunt bune.
RăspundețiȘtergereEu fac si prajitura cu paine uscata si este buna.
O zi buna!
Cu aceleasi ingrediente ( sau cu diverse variatiuni) se pot face knodel ( galuste) pentru supe. Evident, diferenta e ca se fierb. Aceste knodel pot fi si congelate si folosite la nevoie.
RăspundețiȘtergereO buna varianta de servire:
o farfurie cu supa clara de legume sau carne, in mijlocul careia stau "imbratisate" 3 knodel rotunde.
P.S.In compozitia de baza se mai poate adauga si sunca afumata taiata cubulete mici, mici. O nebunie!!!