vineri, 5 decembrie 2008

supa de legume cu usturoi


o reteta minunata de la Mona care merge de minune acum iarna si azi ca e post.

5 cartofi potriviti
1 morcov
1 bucata praz
o ceapa mare
o bucata telina
1 cutie(250g) rosii in bulion
sare,piper,ulei masline
2l apa
2 capatani usturoi,mici

intr-o cratita punem apa si uleiul la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam legumele taiate.fierbem cu capac pina se inmoaie apoi le scoatem si le pasam cu mixerul bat,subtiind cu zeama in care au fiert.adaugam apoi rosiile cuburi si bulionul si punem din nou la fiert pentru 20min,sare,piper si verdeata.eu am mai bagat mixerul inca o data in supa ca sa o fac cat de cat fina si pentru fluturasul mic si mofturos.
se serveste cu crutoane de paine.eu am facut si cateva ciupercute de post umplute pe langa.

2 comentarii:

  1. Mihaela, cand punem usturoiul? Banuiesc ca nu trebuie fiert...

    RăspundețiȘtergere
  2. didona se fierbe si usturoiul cu legumele.daca l-ai pune la final ar iesi prea "usturoiata"supa crema.asa are numai o aroma fina de usturoi.

    RăspundețiȘtergere