luni, 26 ianuarie 2009

tort cu caise,branza si fulgi cu ciocolata




aluat:
200g unt
200g zahar
450g faina
1ou
1plic praf de copt

umplutura:
5oua
700g branza dulce
1plic budinca vanilie
1 compot caise,bine stors de suc
200g zahar

deasupra:
1 lingura faina
100g ciocolata amaruie

se amesteca untul topit cu restul ingredientelor.din 1/3 ale acestei compozitii se intinde o foaie:

care se aseaza pe fundul formei de tort tapetate cu hartie de copt si alt 1/3 pe margini.pentru umplutura amestecam branza ,zaharul,ouale intregi si praful de budinca impreuna cu fructele tocate marunt si turnam peste aluat:

restul de 1/3 il framantam cu lingura de faina pina devine un aluat sfaramicios si il punem peste umplutura:

dam la copt pentru 1h la 175-180grade,cu ventilatie.

se lasa sa se raceasca complet si se scoate din forma:

se decoreaza cu ciocolata topita si se da la rece 1h.

2 comentarii:

  1. Buna Mihaela, am ramas cu ochii tinta la tortuletul tau,,super arata..iar de gust nici nu mai vorbesc..imi place ca are fructe branzica, cioco..dar mai ales se face si usor..l-am trecut pe listuta
    te pup :)..un pupic si fluturasului :))

    RăspundețiȘtergere
  2. mona e foarte fain tortul,pacat ca aici nu gasesc branza de vaci ca in romania,ar fi iesit o nebunie de tort!

    RăspundețiȘtergere