joi, 19 februarie 2009

chifle aromate cu usturoi



sunt foarte pufoase si aromate si pe deasupra au mers de minune langa o ciorba de fasole uscata cu ciolan afumat si muuuult leustean.

reteta de la maria-elena


3 cups faina
1 cup lapte
4 linguri ulei
2 linguri rase zahar
1 1/4 lingurita sare
2 1/4 ligurita drojdie uscata


in plus: 2 linguri de unt
patrunjel tocat

2 catei de usturoi pisati


se framanta toate ingredientzele in Mp si lasa apoi la dospit.am impartit aluatul in 6 bucati din care am modelat painici,


le-am facut cate o taietura :


si le-am lasat la dospit vreo 15-20min.
amestecam untul lasat de seara la temp cam,erei cu patrunjelul,usturoiul si ceva condimente si punem cate o lingurita de umplutura in fiecare painica:

coacem 25min la 200 grade.

7 comentarii:

  1. Bune si goale ...eu as manca usturoi in fiecare zi :-D
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela, arata excelent. Cati ml sau cate g are 1 cup ?

    RăspundețiȘtergere
  3. irina cam 225g a avut masura de 1 cup.am folosit-o pe cea de la masina de paine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat usturoiul.Foarte buuunn!
    Si minunata reteta.Sigur o voi incerca.

    RăspundețiȘtergere
  5. O ideee extra, O voi aplica si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bunatate de chifle ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt intr-adevar delicioase,merita sa le incerci!

    RăspundețiȘtergere