se fac in zilele reci de iarna la noi acasa,coapte pe soba unde lemnele trosnesc.aici le-am facut in tigaia de teflon,neunsa ca sa-mi satisfac poftele :-)
750-800g faina
150g untura
250ml apa
1 cub drojdie
cate o lingurita de zahar si sare
se framanta un aluat din toate acestea,care se lasa vreo ora sa dospeasca:
se imparte in 5-6 bucati din care se intind lipii rotunde:
se coc in tava teflonata,neunsa,pe o parte
apoi pe cealalta:
si se servesc cu oua si carnati,excat cum le mancam la bunica.
.
Mi-ai facut pofta de la prima ora!
RăspundețiȘtergereMmmmmmmm,ce bunatati.Din astea mancam si noi la bunici cu sunca afumata si ceapa zdrobita.
RăspundețiȘtergereStii de cand caut cum se fac aceste turte (bunica asa le spunea)!
RăspundețiȘtergereCrăciunul să vă aducă tot ce nu aveţi şi vă doriţi, tot ce vă lipseşte şi nu ştiţi!