marți, 24 martie 2009

tascute cu ricotta si mac





ca ne place macul cred ca ati observat deja.nu conteaza cum e aluatul,important e ca umplutura sa fie daca se poate cu...mac.tascutele astea se fac foarte repede si sunt delicioase.

175g unt
250g ricotta
300g faina
2 linguri zahar

1 plic(250g) umplutura de mac,gata preparat

intr-un castron amestecam zaharul, untul lasat cateva ore la temperatura camerei cu faina si ricotta:


intindem pe masa usor infainata si taiem cu gura unui pahar cerculete pe care punem cate o jumatate de lingurita de umplutura:


aducem jumatatea de sus peste:



si apasam marginile cu furculita:


dam la copt vreo 25-30min la 180 grade.

4 comentarii:

  1. Vai Mihaela, dar ce faine sunt tascutele astea! Si simple tare de facut. Gata, le trec in caietul de retete ca musai incercate. Azi le fac (ca-s fana mac si eu), numai sa gasesc ricotta.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Mihaela! Ai un blog foarte bun...o sa il pun la favourites!
    Spune-mi te rog...pot sa incerc reteta asta cu aluat din comert...din ala bulgaresc...cumparat?BNu de alata dar chiar stau ft prost cu timpul de cand cu bebe mic :D
    Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  3. ruxi incearca...dar nu stiu cum e aluatul bulgaresc,ca de placinta sau cum.nu am vazut in resita de cumparat cand am fost in tara.

    RăspundețiȘtergere